Openbaar vergaderen wordt uitgangspunt

Vele omwonenden waren bij de raadsvergadering aanwezig en gaven blijk van hun mening, totdat de burgemeester ingreep.

De actie van Pro Krimpenerwaard voor meer openbare vergaderingen heeft geleid tot een toezegging van de burgemeester dat de nieuwe griffier dit per 1 mei zal oppakken. Openbaar vergaderen wordt uitgangspunt. Pro Krimpenerwaard vindt het wel weer jammer dat de openbare raads- en commissievergaderingen een vervolg krijgen in een besloten nazit. Wegens de alcoholische consumpties moet deze besloten zijn. Pro Krimpenerwaard vindt het van de gekke dat de bezoekers van de openbare raads- en commissievergaderingen naar huis worden gestuurd zodat enkele raadsleden de alcoholische drankjes kunnen nuttigen. Laat deze dan achterwege! Uit protest zal Pro Krimpenerwaard deze nazit mijden. Zo kun je als gastheer niet omgaan met de bezoekers.

Verder is afgesproken dat de politieke partijen zich onthouden van het plakken van posters in de raadszaal. De VVD is hierop aangesproken.

Pro Krimpenerwaard vindt dat dit in het reglement van orde voor de gemeenteraad moet worden opgenomen. Voor de bezoekers van de raadsvergaderingen is dit ook geregeld. Jammer dat ons voorstel niet is overgenomen. Wij weten intussen dat afspraken in deze gemeente niet worden nagekomen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.