Verkiezingspropaganda van de VVD

Tijdens de raadsvergadering van 18 maart heeft de VVD een verkiezingsfolder schuin achter de rug van de fractievoorzitter van de VVD, Pascal Zuiderwijk, opgehangen. De VVD heeft dat bewust gedaan in verband met de verkiezingen voor provincie en waterschap op 20 maart. Als de VVD fractievoorzitter aan het woord was kwam de poster goed in beeld en dat werd dan ook direct uitgezonden. De VVD was daarom meer aan het woord; goed voor de propaganda. Pro Krimpenerwaard zat met de rug naar de poster en kon dat niet waarnemen. Na afloop van de vergadering hebben wij heel wat vragen van kijkers ontvangen. Is dit toegestaan en waarom hebben andere partijen geen gebruik gemaakt van deze gratis televisiereclame?

Pro Krimpenerwaard vindt dat de vergaderruimteĀ  een neutraal karakter moet uitdragen.

Voorzitter Cazemier van de VVD deelt onze mening, gezien zijn ingrijpen als bezoekers op de publieke tribune hun voor- of afkeur tonen door applaus, plakborden of affiches. Wij vragen ons af waarom deze VVD-burgemeester in dit geval niet optreedt?

In de Presidiumvergadering (= een besloten vergadering van burgemeester en fractievoorzitters) van 25 maart komt dit punt aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.