Reacties op de brief van de provincie over de geitenstop

foto Louise Huffmeijer

Naar aanleiding van de brief van de provincie en de inzet van Pro Krimpenerwaard, samen met de omwonenden, om de uitbreiding van het aantal geiten bij MooiMekkerland (Stolwijk) te stoppen in belang van de volksgezondheid zijn veel reacties ontvangen. Hierna worden er enkele weergegeven.

Iemand schrijft: “In het kader van een goede ruimtelijke ordening hoort het zorgdragen voor een goed en veilig woon- en leefklimaat onderdeel te zijn van een integrale ruimtelijke afweging. Volgens mij betekent dit niet anders dan dat de provincie vindt dat de gemeente niet zorgdraagt voor een goed woon- en leefklimaat(!)”

Een ander schrijft: “In de brief van de provincie wordt elke opening die de gemeente nog zocht keihard dichtgemetseld. Geen enkele ruimte meer voor de gemeente om anders te beslissen en te handelen dan zoals door de provincie wordt aangegeven. Hoezo een week de brief bestuderen? Klip en klaar!”

Weer een ander schrijft: “Welke belangen heeft de gemeente dat er weer gerekt moet worden en welke belangen heeft de gemeente dat alles uit de kast moet worden gehaald om deze geitenhouder te gedogen?”

Weer een ander schrijft: “Het is bestuurlijk niet uit te leggen dat de volksgezondheid voor inwoners ondergeschikt wordt gemaakt aan het belang van een geitenhouder, die ook nog eens zonder vergunning  1500 geiten houdt en zich ook bezig houdt met andere illegale activiteiten”.

Weer een ander schrijft: “In het verslag van de vergadering van Gedeputeerde Staten valt duidelijk te lezen dat ook de uitbreiding van de stallen onder de «geitenstop» vallen. De stallen zullen gesloopt moeten worden. De provincie zal dus niet meewerken aan de legalisering hiervan. De illegaal gebouwde stallen moeten dus weg…!”

Een ander merkt op: “Burgemeester Cazemier valt op door te gedogen in plaats van handhaven. Er is door hem nog niet een opgelegde dwangsom geïnd”.

Tot slot schrijft een inwoner: “In strijdige vergunningaanvragen wordt bewust de termijn van afhandeling overschreden zodat de vergunning wetmatig moet worden verleend”.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.