In het onderwijs doen alle kinderen mee!

Aanvraagperiode Schoolspullenpas 2019 gestart

Veel kinderen kunnen in Nederland om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden heeft de aanvraagperiode van de Schoolspullenpas 2019 geopend. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kan de Schoolspullenpas 2019 aangevraagd worden. Aanvragen kan via de website www.leergeldkrimpenerwaard.nl.

Betaalpas

De Schoolspullenpas is een betaalpas waar Stichting Leergeld eenmalig een vastgesteld bedrag op zet. Dit bedrag kan besteed worden aan schoolspullen. Kinderen kunnen hiermee voor het komende schooljaar bijvoorbeeld gymkleding, schriften, kaftpapier, pennen of een grafische rekenmachine aanschaffen. Zo beginnen zij, net als hun leeftijdsgenootjes, het nieuwe schooljaar met een frisse start.

Gezinnen waarvan de ouders een uitkering ontvangen, hoge schulden hebben of werkend zijn, maar het hoofd amper boven water kunnen houden, kunnen soms wel wat extra ondersteuning gebruiken. Stichting Leergeld helpt deze gezinnen met de Schoolspullenpas. Op deze manier kan elk kind mee doen.

Aanvragen

U kunt de Schoolspullenpas 2019 aanvragen tot en met 31 augustus 2019. De pas kunt u besteden tot en met 31 oktober 2019. Wilt u een aanvraag indienen? Dat kan via het online aanvraagformulier op www.elkkinddoetmee.nl/voorziening-schoolspullenpas-2019. Op deze website vindt u ook een overzicht van de voorwaarden en van de winkels waar u de pas kunt besteden.

Pro Krimpenerwaard is blij met deze regeling. Deze geldstroom komt wel bij deze doelgroep terecht. Dit is een van de maatregelen om de armoede te bestrijden, waarvoor Pro Krimpenerwaard zich al jaren inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.