Ria Boere gelooft in een brug of tunnel(visie)

wethouder Ria Boere (VVD)

In het Algemeen Dagblad van 23 februari staat onder de titel “Krimpenerwaard gelooft in een brug of tunnel” het hierna weergegeven artikel.

“Volgens VVD-wethouder Ria Boere maakt Krimpenerwaard de meeste kans op een oeververbinding richting Rotterdam. Over een half jaar moet duidelijk zijn waar deze brug of tunnel wordt gebouwd: of tussen de wijken Kralingen en Feijenoord of tussen de Ridderkerkse wijk Bolnes en de Krimpenerwaard.

Boere zegt ‘hartstikke optimistisch’ te zijn. ,,Wij lossen nationale problemen op, de stadsbrug alleen lokale.” Ze onderstreept dat met een verbinding Krimpenerwaard-Ridderkerk de verkeersproblemen op de A16 (met de Van Brienenoordbrug) worden aangepakt, maar ook dat de Algerabrug wordt ontzien. Verder krijgt het ‘eiland’ Krimpenerwaard er eindelijk een tweede in- en uitgang bij.

Een andere troef van Krimpenerwaard is het aanbod van 200 hectare grond en de bouw van 4000 woningen. Daarmee moet worden voorkomen dat de fusiegemeente (nu 55.000 inwoners) een krimpregio wordt. ,,We zullen ervoor waken dat de natuur wordt aangetast. We gaan nu in overleg met bewoners en de gemeenteraad”, stelt Boere.”

Reactie Pro Krimpenerwaard

Naar onze informatie is dat geloof in de kansen voor deze extra oeververbinding alleen aanwezig bij wethouder Boere (VVD). Dat komt omdat zij zich te veel heeft verenigd met de VVD lobbyisten. Dat hiermee het nationale probleem, volgens Boere, wordt opgelost is de vraag, wel is zeker dat hierdoor een lokaal probleem ontstaat in de gemeente Krimpenerwaard en daarmee het Groene Hart. De nieuwe verbinding zal dienen als sluiproute, verkeersaantrekkend en het is goed om nu, voordat het te laat is, precies aan te geven wat dit voor de infrastructuur betekent in de gemeente Krimpenerwaard. Maar dat laat deze wethouder achterwege om de VVD lobby in stand te houden!

Het aantal te bouwen extra woningen om deze brug/tunnel binnen te halen is ook een warrig verhaal geworden. Eerst waren dat er 10.000, toen 7.000 en nu 4.000 duizend. Wethouder Boere verzwijgt dat de huidige Woonvisie tot 2030 uitgaat van 3.000 woningen, waarvan 1.200 voor de extra groei om de krimpgemeente te voorkomen. Voor dit laatste aantal heeft de provincie nog geen toestemming gegeven. Met het plan van wethouder Boere zal de natuur altijd worden aangetast.

Wij roepen de inwoners op om in het toegezegde overleg tegengas te geven en zeer kritische vragen te stellen waarom de gevolgen nog niet in kaart zijn gebracht. Laat u zich niet misleiden. Waar blijft voor deze extra woningen de nieuwe Woonvisie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.