Dika -fabrieken BV – Schoonhoven gaat dicht

Pro Krimpenerwaard heeft aan het college vragen gesteld over signalen die ons bereikten over de sluiting van de Dika fabrieken (zie bijlage).

Groente- en kruidenbedrijf Nedspice heeft besloten zijn vestiging in het gebied Buiten de Veerpoort in Schoonhoven te sluiten. De vijftien medewerkers zijn ontslagen.

Na de overname van de Schoonhovense Dika-fabriek kwam het drogen van groentes en kruiden op een steeds lager pitje te staan. Machines werden ontmanteld en de productie verplaatst naar locaties in het buitenland.

De laatste activiteiten beperkten zich vooral tot het op- en overslaan van goederen.

Er is geen sociaal plan opgesteld, maar door het bedrijf is met goedkeuring van de vakbond een ontslagvergoeding uitgekeerd. Daarnaast is het personeel begeleid naar een andere baan. ,,Hiermee is een situatie van onvrijwillige werkloosheid en eventueel aanspraak op een uitkering afgewend”, schrijft het college op vragen van Pro Krimpenerwaard.

Wat er met de voormalige fabriek gaat gebeuren, is nog niet bekend. De eigenaar van het perceel heeft een ontwikkelovereenkomst gesloten met een marktpartij. Pro Krimpenerwaard vindt het jammer dat er werkgelegenheid verdwijnt. Ook is ons uit het verleden bekend dat de eigenaar eerder voor deze locatie een woningbouwplan heeft ingediend, dat door de voormalige gemeente is afgewezen. Rijkswaterstaat is hierin de bepalende factor, omdat niet is toegestaan buitendijks te bouwen.

SV19-08 antw PK, Dika-fabrieken bv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.