Vragen over verhoging toeristenbelasting gemeente Krimpenerwaard

Op de site van Het Kontakt d.d. 12 februari 2019 staat het volgende bericht: “Bezoekers van de gemeente Krimpenerwaard zijn dit jaar flink duurder uit. De tarieven voor toeristenbelasting gingen met meer dan 50 procent omhoog.

Betaalde een toerist in 2018 in een hotel of bed & breakfast nog 1,15 euro per nacht, dit jaar ligt dat bedrag op 1,75 euro. “Dat betekent een verhoging van meer dan 50 procent van het tarief, namelijk 0,60 euro per persoon per overnachting”, schrijft Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard.

De verhoging was voor de lokale partij mede aanleiding om tegen de begroting te stemmen. Struijs heeft het college vragen gesteld. Dit omdat veel ondernemers in de Krimpenerwaard die actief zijn in de recreatiesector niet op de hoogte zijn gebracht van de verhoging van de toeristenbelasting en louter de indexatie hebben doorberekend aan hun klanten.”

Pro Krimpenerwaard onderschrijft dit artikel. Ook zal vanavond door Camping de Nes worden ingesproken. De schade voor de camping de Nes bedraagt hierdoor € 20.000,–. Een van de vragen is in hoeverre de gemeente hiervoor verantwoordelijk kan worden gesteld.  Zoals iedereen weet is communicatie niet het sterkste punt van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.