Uittreden Gemeenschappelijke Regeling Bureau OVL Lek-Merwede.

Het college zegt de deelneming aan de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Bureau OVL (Openbare Verlichting) op. Deze GR regelt het beheer en onderhoud aan de openbare verlichting in de gemeente. Voor de definitieve opzegging is toestemming van de gemeenteraad nodig. Opzegging moet vóór 1 april 2019 plaatsvinden, anders is de gemeente opnieuw 4 jaar verbonden aan Bureau OVL.

Het college zoekt nu een andere partij om de openbare verlichting voor de gemeente te beheren.

De kosten gemoeid met het uittreden uit deze GR bedragen € 50.000,- en dat komt ten laste van de begroting 2019, waarvan het saldo al in rode cijfers wordt geschreven, na o.a. het aantreden van een extra wethouder.

Het college zoekt een vervangende partij voor het beheer van de openbare verlichting via een meervoudig onderhandse aanbesteding en wijkt daarmee af van het aanbestedingsbeleid.

Pro Krimpenerwaard stelt vast dat het college uiterst onzorgvuldig heeft gehandeld. Naast de schade van € 50.000,– is er ook schade aan het niet tijdig herstellen van de defecte verlichting, waarover veel boze reacties van de inwoners bij de gemeente zijn ontvangen. Pro Krimpenerwaard adviseert het college zorgvuldig onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van een nieuwe partij voordat een contract wordt afgesloten. Het niet tijdig optreden bij defecte openbare verlichting was al eerder bekend. Dat kan leiden tot gevaarlijk en onveilig situaties. Als geste zou het college deze schade voor eigen rekening moeten nemen in plaats van die af te wentelen op de gemeenschap.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.