Nieuwe politieke partij Pro Krimpenerwaard start per 1 juli

Foto notarisDe leden van GroenLinks in de gemeente Krimpenerwaard hebben besloten om niet als GroenLinks Krimpenerwaard aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november 2014 deel te nemen. Samen met betrokken inwoners is besloten een nieuwe lokale partij op te richten. De naam is Pro Krimpenerwaard (duurzaam sociaal). De twee belangrijkste argumenten zijn: * Het draagvlak is bij de huidige GroenLinksafdeling onvoldoende om daarmee op een verantwoorde wijze aan de verkiezingen van de nieuwe gemeente (53.000 inwoners ipv 12.000) deel te nemen. * De oprichters schatten in dat de kans op een of meerdere zetels bij de komende verkiezingen met een lokale partij, met als belangrijkste thema’s duurzaamheid en sociale betrokkenheid, groter zal zijn. Dit is ook voor ons een inschatting, maar wel gebaseerd op de verkiezingsuitslagen in de Krimpenerwaard van de Tweede Kamer en Europese verkiezingen.

Een stevig signaal is ook het verdwijnen van de ene raadszetel in de gemeente Krimpen a/d IJssel. Dit betekent dat leden en het bestuur van GroenLinks samen met andere betrokken inwoners zijn overgestapt naar de nieuwe lokale partij. De notariële akte is op 27 juni door het bestuur getekend. Dit houdt in dat het bestuur van de afdeling GroenLinks aftreedt en alleen nog de lopende zaken afhandelt. Voor alle duidelijkheid: GroenLinks is een prima partij met prima ideeën, maar in onze regio is hiervoor onvoldoende draagvlak. Wij proberen met deze stap het sociale duurzame gezicht voor de Krimpenerwaard te behouden. Dus geen schaliegaswinning in de Krimpenerwaard, geen puinbedrijf Kruiswijk in de schone polder bij Ammerstol en de servicepunten (balies) en de zorgloketten bij de 5 gemeenten worden niet afgeschaft, zoals nu wordt voorgesteld.

Op verzoek van en in goed overleg met landelijk GroenLinks is besloten om niet meer GroenLinks in de gemeenteraad te vertegenwoordigen. Zowel het raadslid als het commissielid zullen per 1 juli optreden namens de nieuwe politieke partij Pro Krimpenerwaard.  Wij roepen u op lid te worden van de nieuwe partij Pro Krimpenerwaard . Het lidmaatschap van de nieuwe partij is vastgesteld op € 10,– per jaar. Nog mooier zou het zijn als u ook op de kandidatenlijst zou willen staan. Het e-mailadres is: info@prokrimpenerwaard.nl.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.