Overweldigende reacties n.a.v. de inzet van Pro Krimpenerwaard over Mooi Mekkerland

Pro Krimpenerwaard heeft veel positieve reacties ontvangen over onze inzet om de illegaliteit van het houden van ruim 1.700 geiten onmiddellijk te beëindigen. Hierna worden enkele reacties geanonimiseerd weergegeven. Wij hebben geen negatieve reacties ontvangen!

1.Goed werk.

Laat de gemeente de boel niet verder rekken.

Zorg dat ze eindelijk eens gaan handhaven.

2.Goed werk van Pro Krimpenerwaard. Bedankt voor de strijdvaardigheid.  Mij viel het volgende op.

*de misselijkmakende, soms allesoverheersende stank voor de direct omwonenden is nog niet in stelling gebracht.

*de mondelinge uitlating van Cazemier dat hij bezig is met: “poging om te legaliseren”  gaat wel een stapje verder dan neutraal onderzoek. Dat tekent zijn grondhouding en vind ik niet zuiver op de graat. Wat is nou eigenlijk het belang van de heer Cazemier?

*mbt gezondheid: Dekker van het CDA heeft ter plekke “geconstateerd dat er niets mis is met de Volksgezondheid”. Knap, maar wel een wonderbaarlijke bewering, waar wat mij betreft zeer grote vraagtekens bij kunnen worden gezet. Hier ontbreekt elke onderbouwing. Een typisch voorbeeld van een misplaatst air van deskundigheid.

* De subtiel ingebrachte suggestie cq misvatting dat er gezonde geiten zouden moeten worden geruimd mist realiteitszin. Geiten kunnen, net als koeien, worden verhandeld. Ook internationaal.

*De vermeende economische belangen van geitenhouder Verhoef vormen een  flauwekul argument. Hij (lees zijn geldschieters) investeert in illegale zaken. Dat kan nooit een legitiem argument zijn. Wel een geldig argument tegen deze praktijken is het feit dat hij hiermee de woningeigenaren dupeert. Hun woningen worden aantoonbaar fors minder waard, cq onverkoopbaar. Er worden al rechtszaken gevoerd hierover tussen gedupeerde kopers en de verkopers.

Wat is er nodig om de tendens binnen de Raad te doen kantelen in het voordeel van de omwonenden ?

3.Waarom nu (weer) een onderzoek, gewoon eerst handhaven!

4.Waar staat ODMH voor en welke status heeft het? Is het onafhankelijk en onaantastbaar? Ik vraag me af welke “onzichtbare ” belangen hier een rol in spelen.

Het traineren van de rechtsgang schijnt een doel op zich te zijn. Bestuurlijk onvermogen of incompetentie? Het vertrouwen van de burger in een fatsoenlijk gemeentebestuur loopt weer een flinke deuk op. Adequaat handelen is niet in beeld.

Schandalig! Geen wonder dat de burger zich afkeert van de politiek.

5.Burgemeester-Wethouders en ambtenaren zijn in dienst en worden betaald door de bevolking van onze Gemeente. Met als opdracht zich in te zetten VOOR deze bevolking. Hopelijk zijn we dit niet vergeten bij de a.s.verkiezingen. Stem op een partij die voor de bewoners hun best doen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.