Mooi Mekkerland mag niet uitbreiden!

Burgemeester Cazemier

Bijgevoegd het antwoord van de gedeputeerde Weber op vragen van de Partij van de Dieren  over Mooi Mekkerland. Pro Krimpenerwaard heeft namelijk alle partijen in de provincie de stukken toegestuurd en verzocht deze zaak te bespreken. Ook in de commissie van de provincie van 13 februari komt dit onderwerp aan de orde. 3463 ANTWOORD Statenfractie PvdD, Uitbreiding geitenstal in Stolwijk, gemeente Krimpenerwaard_pdf (1)

Pro Krimpenerwaard  stel vast dat de provincie geen toestemming geeft om het aantal geiten voor Mooi Mekkerland te Stolwijk uit te breiden van 812 naar 2586.

Pro Krimpenerwaard vindt dat het vertrouwen in de burgemeester  Cazemier fors is beschadigd. Hij  heeft  ons die informatie  bewust onthouden bij de beantwoording op 16 januari 2019 van onze vragen. Pro Krimpenerwaard heeft de schriftelijke vragen zelfs 2 x moeten stellen.  De beantwoording van het college vond namelijk niet binnen de daarvoor vastgestelde termijn plaats. De agendacommissie weigerde het onderwerp op de agenda van de commissie te plaatsen. Afgelopen maandag heeft de agendacommissie op de vraag van Pro Krimpenerwaard geantwoord dat de agenda vol was. Pure tegenwerking en nu weten wij waarom. Pro Krimpenerwaard verwijst naar het antwoord van de provincie. Nogmaals, op 20 december was de burgemeester volledig op de hoogte, maar blijkbaar vindt hij de volksgezondheid voor de inwoners van Stolwijk van minder belang. Toch een punt om bij stil te staan. De burgemeester wist op 20 december dat geen toestemming voor de uitbreiding van het aantal geiten zou worden gegeven. Gedeputeerde Weber heeft hem dat verteld.

Het een maand achterhouden van deze cruciale informatie is een politieke doodzonde en daarop wordt in het actualiteitendebat van 29 januari zeker teruggekomen.

Bovendien had de burgemeester de gemeenteraad onmiddellijk actief moeten informeren. Het gaat hier over de volksgezondheid van de inwoners en dat telt zwaar voor de provincie, maar niet voor burgemeester Cazemier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.