Persbericht gemeente is VVD persbericht

Donkere wolken boven de gemeente Krimpenerwaard foto: Alice Wulffraat

Het persbericht van het college over de extra oeververbinding vindt Pro Krimpenerwaard stuitend. “De gemeente Krimpenerwaard is blij met het besluit van minister Van Nieuwenhuizen, betrokken gemeenten en de provincie Zuid-Holland voor een extra oeververbinding bij Rotterdam. Er komt nog een nadere afweging (verkenning) of deze verbinding bij Feijenoord-Kralingen (Oost-verbinding) komt of bij Krimpenerwaard-Ridderkerk (Oost-oost-verbinding). Dat moet de komende anderhalf tot twee jaar duidelijk worden. Een extra oeververbinding is in elk geval een goede stap vooruit voor een betere ontsluiting van de Rotterdamse regio.

Wethouder Boere (VVD) van de gemeente Krimpenerwaard: “Ik ben ontzettend trots dat we samen met de Oost-verbinding in de verkenning zitten. Ik zie het als een geweldige kans voor ons gebied. De Oost-oost-verbinding zorgt voor een betere ontsluiting en bereikbaarheid van de Krimpenerwaard. Graag gaan we met iedereen in gesprek. We hebben wat te bieden: een verbinding met een prachtig landelijk gebied, ruimte voor recreatie, 200 hectare aan verstedelijkingsmogelijkheden en de krachtige Krimpenerwaardse arbeidsethos.”

De verbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk heeft veel voordelen. De Oost-oost-verbinding kan de problemen bij de Algera-corridor oplossen en een belangrijke bijdrage leveren aan de doorstroming bij de Van Brienenoordbrug. Daarbij komt dat deze verbinding zorgt voor een verbetering van de relatie tussen de stad en de groene Krimpenerwaard. In de Krimpenerwaard kan men groen recreëren en op een andere manier wonen dan in de stad.

Uiteindelijk zal de juiste balans tussen kosten en baten de doorslag geven. De Krimpenerwaard zet zich in elk geval volledig in voor de realisatie van de tweede oeververbinding. “

Pro Krimpenerwaard vindt dit een inktzwarte dag voor de prachtige groene en vogelrijke Krimpenerwaard. Dit beschermd gebied heeft inderdaad veel te bieden maar niet voor de forse toename van verkeer en overkill aan woningbouw. De woningbouw is in strijd met de woonvisie, de strategische visie en de nog te presenteren Panorama van de Krimpenerwaard. De provincie heeft nog geen goedkeuring gegeven aan het aantal te bouwen woningen volgens de Woonvisie (300 woningen par jaar). Ook wordt voorbijgegaan aan de bodemdaling, veroorzaakt door agrariërs en de toename van het autoverkeer. De doorstroming uit en in de Krimpenerwaard kan via goed openbaar vervoer over de weg en water, doortrekken van het metrostation en het aanpassen van de Algerabrug. Nee, de VVD-wethouder vindt het interessanter om bij de grote jongens aan te schuiven. Daarop heeft deze wethouder zich verkeken. Het jawoord van de gemeente betekent alleen dat er af en toe telefonisch overleg is om besluiten mee te delen. Hoe kan de VVD jubelend 200 ha verstedelijkingsmogelijkheden (10.000 woningen extra) als een fantastische aanpassing van het Groene Hart presenteren? Helaas, door een onverstandige aanpak van zo’n groot project, hobbelen wij nu wel achter de feiten aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.