duurzaam en schoon busvervoer

Pro Krimpenerwaard wil graag dat er in de gemeente zo snel mogelijk elektrische bussen gaan rijden. Arriva, het vervoersbedrijf dat ook het busverkeer in de Krimpenerwaard verzorgt, geeft aan dat ze een grote ambitie hebben wat betreft duurzaamheid en schonere bussen. Of er in de Krimpenerwaard concrete plannen zijn om elektrische bussen te laten rijden is onbekend. Daarnaast rijden er bussen van andere vervoersbedrijven die in dit verhaal meegenomen moeten worden.

Ook zouden wij graag willen dat de bestaande dieselbussen vooruitlopend op elektrificatie op GTL i.p.v. diesel gaan rijden, omdat dit tegen beperkte kosten een aanzienlijke milieuwinst oplevert.

Daarom de volgende vragen:

  1. In hoeverre is het college het met Pro Krimpenerwaard eens dat er in de gemeente zo snel mogelijk elektrische bussen moeten rijden? En vooruitlopend hierop voor de schoonste brandstof moet kiezen?
  2. Tot op welke hoogte ziet het college een rol voor zichzelf weggelegd om een elektrische busvloot voor elkaar te krijgen?
  3. Is het college op de hoogte van de concrete plannen om in de gemeente Krimpenerwaard elektrische bussen te laten rijden?
  4. Zo ja, op wat voor manier is het college betrokken bij deze plannen? Kan het college de plannen toelichten?
  5. Weet u of de bussen in onze gemeente op GTL rijden en zo niet of er plannen zijn hierop, op de kortste termijn, over te schakelen?
  6. Zo nee, is het college bereid om in overleg te treden met Arriva om zich te informeren over de plannen en te lobbyen voor schoon busvervoer?
  7. Wil het college hierover schriftelijke terugkoppeling verschaffen aan de raad en op welke termijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.