HOOGLERAAR ELZINGA VERKENNER/INFORMATEUR IN KRIMPENERWAARD

De fractievoorzitters van de elf politieke partijen hebben de bekende Groningse hoogleraar prof. mr. dr. Douwe Jan Elzinga gevraagd om op te treden als verkenner/informateur. De heer Elzinga is op dit verzoek ingegaan en zal vanaf half november gesprekken voeren met de fractievoorzitters en andere betrokkenen.

Een stabiel en bestuurskrachtig gemeentebestuur is noodzakelijk voor de opgaven waar onze gemeente voor staat, zo heeft de raad aangegeven in de raadsvergadering van 15 oktober.

Met het vertrek van raadslid Pannekoek uit de VGBK is de meerderheid van de coalitie komen te vervallen. De raad heeft daarom besloten een verkenner/informateur aan te stellen.

De opdracht van de verkenner/informateur is onderzoek te doen naar een stabiel en bestuurskrachtig gemeentebestuur en in de meest brede zin te zoeken naar een coalitie die kan bogen op een zo breed mogelijk draagvlak in de raad.

Elzinga was eerder betrokken bij het oplossen van bestuurlijke problemen in onder meer de gemeenten Delfzijl, Littenseradiel en Deventer. Ook trad hij op als informateur in een aantal gemeenten, waaronder Bedum en Delfzijl.

Het streven is om voor de jaarwisseling de informatieronde af te ronden.

Pro Krimpenerwaard zal in een openbare fractievergadering van maandag 12 november om 20.00 uur in de fractiekamer, Stadhuisstraat te Schoonhoven hierover spreken en onze inzet bepalen. U bent hiervoor uitgenodigd uw bijdrage te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.