Wie houdt wie voor de gek?

Bouwlocatie voor 10.000 woningen tussen Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel

Wie houdt wie voor de gek? Dat is de vraag die Pro Krimpenerwaard n.a.v. de brief van de burgemeester aan Pro Krimpenerwaard zal beantwoorden. De brief wordt aan het einde van dit artikel weergegeven. Het college onder leiding van wethouder Boere (VVD) wil lobbyen voor een tweede oeververbinding bij Krimpen a/d Lek/Ridderkerk. Voor iets hoort iets vindt het college en dus wordt 200 ha bouwgrond aangeboden voor de bouw van 10.000 extra woningen met gratis daarbij 15.000 auto’s. Dat plan is volledig in strijd met het panorama en het proces daartoe. Diverse partijen hebben in de raadsvergadering van 16 oktober het college gevraagd, zelfs gesmeekt, de besluitvorming uit te stellen tot na de presentatie van het Panorama Krimpenerwaard.  Het college doet dat niet, omdat zij voorkennis heeft over de inhoud van dat document. Het college was actief daarbij betrokken. Dat Panorama-document vindt de bouw van 10.000 woningen ongewenst en heeft dat zelfs in een principe vertaald. “Wijk niet voor druk van de omliggende steden”. De lobby van het college voor de tweede oeververbinding met 10.000 woningen komt niet van onderaf, dit in tegenstelling tot het document Panorama Krimpenerwaard. Het college heeft met de besluitvorming over de MIRT op 16 oktober het proces van het panorama verstoord en ondermijnd.

De beschuldiging aan het adres van Pro Krimpenerwaard , dat wij met onze publicatie de voortgang van het Panorama  verstoren werpen wij verre van ons. Wij staan voor afgesproken processen als het college dat ook doet. Dat laatste is helaas niet het geval en dat maken wij met onze publicaties duidelijk. Bovendien moet dit document bij de begrotingsbehandeling van 13 november worden betrokken. Hierna volgt de onzinnige brief van de burgemeester aan Pro Krimpenerwaard.

Geachte heer Struijs,

 Het panorama en het proces daartoe zijn van mevrouw Dekker en de tafels van verkenning. Mevrouw Dekker volgt haar eigen pad in de richting van een presentatie op 28 november, daarin nu interveniëren verstoort dat proces

 Het Panorama Krimpenerwaard is immers een proces dat ‘van onderaf’, vanuit burgers is ontstaan. Het is van belang hen ook de tijd en gelegenheid te bieden om hun eigen proces af te ronden en het panorama bij u toe te lichten. Op 28 november wordt de eindpublicatie van dit proces aangeboden. 

 Daarna bent u als volksvertegenwoordiger aan zet om te besluiten over de voorgestelde agendapunten. De begroting moet op 15 november worden aangeboden aan de provincie, wat u wil is niet mogelijk.

 Met vriendelijke groet, 

Roel Cazemier

burgemeester

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.