Uitspraak voorman Pro Krimpenerwaard in uitzending RTV-Krimpenerwaard

Ad Struijs, fractievoorzitter Pro Krimpenerwaard

KRIMPENERWAARD – Ad Struijs, fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard, overweegt een vertrek uit de gemeenteraad. Dit om een raadslidmaatschap van Bert Vriezen mogelijk te maken.

Vriezen is een ondernemer uit Haastrecht, van wie de gemeenteraad al drie keer de voordracht tot burgercommissielid heeft afgewezen. Nu wil Vriezen het voor de vierde keer proberen. Pro Krimpenerwaard ondersteunt Vriezen daarin.

Vriezen voldoet aan alle voorwaarden om burgercommissielid te worden, benadrukte Struijs zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Volgens de Pro Krimpenerwaard-voorman is er een persoonlijke vete gaande tussen burgemeester Cazemier en Vriezen. “Hij wil ‘m er absoluut niet in hebben”, aldus Struijs. De lokale partij heeft het afwijzen van Vriezen als burgercommissielid eerder aangekaart bij minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Na een onderzoek heeft de minister laten weten dat het een lokale aangelegenheid is die intern opgelost moet worden.

Struijs vraagt zich af of hij nog deel uit wil maken van een gemeenteraad die mensen weert als burgercommissielid. “Ik ben er nog niet helemaal uit, maar ik neig ernaar om terug te treden als fractievoorzitter. Ik vind het namelijk zeer ernstig, hier wil ik niet bij horen. Mijn bedoeling is dan ook dat Vriezen vervolgens in de gemeenteraad komt. Als raadslid kun je ‘m niet weigeren. Zo ver zou ik willen gaan.”

Er is nog één tussenweg en die wordt in de commissievergadering op 20 november bewandeld. Pro Krimpenerwaard heeft een brief geschreven aan de gemeenteraad met de vraag of iemand het recht heeft om te weten waarom hij of zij wordt afgewezen als burgercommissielid. Pro Krimpenerwaard stelt voor om een extern onafhankelijk onderzoek te laten instellen naar de benoembaarheid van Vriezen als burgercommissielid en de uitkomst daarvan te bespreken met de gemeenteraad en met Vriezen. “Als dat niet kan, dan overweeg ik echt om eruit te stappen. Dan houd ik het voor gezien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.