Document Panorama Krimpenerwaard

De vastgestelde Strategische Visie op de Krimpenerwaard van Riek Bakker (De Waardcommissie) is omgezet naar een Strategische Agenda voor de uitvoering van die visie. Sybilla Dekker, oud minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer  en nu minister van Staat, heeft die taak uitgevoerd.

In overleg met bewoners, ondernemers, agrariërs, natuurorganisaties en jongeren en met diverse bestuurders is dat proces gestart. Op deze wijze is een Panorama voor de Krimpenerwaard tot stand gekomen, waarin ook een Agenda en financiële middelen voor de uitvoering zijn opgenomen. Op 28 november wordt dit document officieel gepresenteerd. Daaraan voorafgaande zal a.s. dinsdag met de raads- en commissieleden van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel hierover in beslotenheid worden gesproken.

Nu doet zich een probleem voor. Op 13 november vindt de raadsvergadering plaats over de meerjarenbegroting. In die begroting moet budget worden opgenomen om het document Panorama Krimpenerwaard uit  te voeren. Deze middelen zijn nu niet in de begroting opgenomen. De behandeling van de begroting kan niet worden uitgesteld, omdat wettelijk de uiterste datum voor behandeling is vastgelegd. Wel kan de officiële presentatie van het document naar voren worden gehaald.

Pro Krimpenerwaard heeft de voorzitter van de raad (de burgemeester) verzocht om het document Panorama met agenda en financiële middelen bij de stukken van de meerjarenbegroting te voegen. Pro Krimpenerwaard kan zijn budgetteringstaak anders niet uitvoeren. Bovendien willen wij de inwoners wel bij de behandeling van de begroting betrekken, dit in tegenstelling tot de handelwijze van het college t.o.v. de MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimt( en Transport). Het besluit over de extra oeververbinding en de 200 ha bouwgrond voor de 10.000 woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.