Pro Krimpenerwaard in actie!

De nieuwe VINEX-locatie tussen Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel, met dank aan Lokaal op 1, VVD, VGBK en CU.

Pro Krimpenerwaard heeft de bijgesloten brief gezonden aan  Gedeputeerde Staten,  Provinciale Staten en enkele politieke partijen in de provincie Zuid-Holland. Wij willen dat de alternatieven voor een extra oeververbinding eerst serieus worden onderzocht. Bovendien is Pro Krimpenerwaard tegen de bouw van 10.000 extra woningen die het Nationaal Landschap het Groene Hart aantast. Een nieuwe VINEX-locatie in het Groene Hart.  Deze locatie komt te liggen tussen Krimpen a/d Lek en Krimpen a/d IJssel. Hiervoor is geen alternatief voor handen. In het collegevoorstel wordt die locatie onderbouwd. Lokaal op 1 wist dit vooraf en liet zich blij maken met een dooie mus. Inmiddels is de paniek bij die partij toegeslagen. Maanden geleden is de afspraak met deze partij gemaakt dat zij in de reguliere radio-uitzending van RTV-Krimpenerwaard van afgelopen zaterdag om 09.00 uur aanwezig zou zijn. Dat heeft de partij gecanceld, omdat de vraagstelling over dit onderwerp niet aanstond. Het moet niet gekker worden. Zelfs wethouder Boere (VVD) wilde afgelopen donderdagavond niet naar het politieke café van TV-Krimpenereaard komen, bang voor te kritische vragen. Geen publieke verantwoording afleggen en wegduiken in gezochte excuses voor de afwezigheid.

Onze inzet: houd de gemeente Krimpenerwaard groen; ga voor alternatieve ontsluitings-mogelijkheden voor het gebied; woningbouw op grond van migratiesaldo 0 met een kleine +. Dat zijn tot 2030 3.000 woningen volgens de, in mei 2017, vastgestelde woonvisie. De provincie heeft zelfs dit aantal te bouwen woningen nog niet goedgekeurd!

Bent u het met Pro Krimpenerwaard eens, sluit u zich dan bij ons aan. Samen staan we sterker en neemt de kans van slagen toe!

PK-brief aan Provincie 22102018

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.