Skaeve Huse of toch Skeave Skøjt(Scheve schaats)?

De heer M.F. van Nierop overhandigt aan de burgemeester de door 529 inwoners ondertekende petitie tegen de locatie Veerweg-Bergambacht

Brief namens de bewoners Dijklaan West in Bergambacht.

Skaeve Huse of toch Skaeve Skøjt(Scheve schaats)?

De commissie Ruimte & Financiën, onder leiding van wethouder Leon de Wit, heeft zich verslikt in het project Skaeve Huse in Bergambacht aan de Veerweg.

Tijdens de raadsvergadering van 25 september werd, mede door de inspraak van de heer van Nierop, duidelijk dat de commissie Ruimte & Financiën een scheve schaats heeft gereden in dit traject.

De heer van Nierop had vooraf aan de vergadering gevoelige informatie verstrekt aan de fracties van ProKrimpenerwaard, CDA en SGP.

Direct na de start van de raadsvergadering werd op verzoek van de heer Struijs, fractievoorzitter van ProKrimpenerwaard, de raadsvergadering besloten verklaard. Het college, de fractievoorzitters en de woordvoerders trokken zich terug om overleg te voeren.

Na hervatting van de raadsvergadering werd, op verzoek van de eigen partij van wethouder Leon de Wit, Gemeente Belang Krimpenerwaard, de vergadering direct weer geschorst. De fractie van Gemeente Belang Krimpenerwaard wenste een besloten fractieoverleg te voeren over de ontstane commotie.

Hierna werd de raadsvergadering weer voortgezet en kwamen de insprekers m.b.t het Skaeve Huse project aan het woord. De heer Diepenhorst benadrukte in zijn betoog de noodzaak van een nieuw, onafhankelijk, onderzoek. De heer van Nierop vertelde de raad dat volgens zijn anonieme bron het Skaeve Huse project niet transparant en eerlijk was verlopen. Zo zouden, in tegenstelling tot de mededeling van Burgemeester Cazemier, tenminste 1 van de bewoners al meer dan een jaar bekend zijn. Ook deelde hij mede dat volgens zijn bron de locatie aan de Veerweg ook al een jaar geleden bekend was, dit terwijl het locatieonderzoek pas medio april 2018 gestart was.

De laatste inspreker, de heer Stalenburg, wees de raad op het onvolledige en niet transparante locatieonderzoek en adviseerde een nieuw en onafhankelijk onderzoek.

De heer Jan Dekker (CDA) en Ad Struijs (Pro Krimpener Waard) trokken fel van leer en lieten hun ongenoegen over de vreemde gang van zaken duidelijk merken.

De verantwoordelijke wethouder, Leon de Wit, trok tijdens de raadsvergadering na aandringen van vrijwel alle fracties, uiteindelijk de enige mogelijke en juiste conclusie; “we hebben het niet goed gedaan en gaan nu een onafhankelijk locatieonderzoek laten uitvoeren met de juiste criteria”.

Deze aangescherpte criteria worden door de raad bepaald. De raad bepaalt ook uiteindelijk of het nieuwe onderzoek transparant heeft plaatsgevonden en aan de gestelde criteria is voldaan.

Voor de bewoners van Dijklaan West een overwinning met een zuur randje. Immers blijven de vragen over het vermeende gebrek aan integriteit van de commissie Ruimte & Financiën m.b.t het Skaeve Huse project onbeantwoord.

Mario van Nierop (namens de bewoners Dijklaan West)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.