Pro Krimpenerwaard blij met prijsverlaging buskaartjes Zuid-Holland!

De Provincie Zuid-Holland heeft afgesproken om de prijs van buskaartjes blijvend te verlagen. Een groot succes voor GroenLinks Statenlid Berend Potjer die zich daar al jarenlang voor inzet. Potjer is superblij voor de busreizigers: “Dit is echt heel goed nieuws voor de busreizigers van Zuid-Holland. Het is voor het eerst sinds de invoering van de OV chipkaart dat de buskaartjes niet duurder worden en zelfs goedkoper. Zuid-Holland heeft hiermee de primeur, maar wij hopen dat dit besluit veel navolging krijgt.”
De tariefverlaging is er niet zomaar gekomen. Potjer: “in Zuid-Holland zijn sinds de invoering van de OV chipkaart de provinciale OV-tarieven elk jaar gestegen en de provinciale autotarieven juist gedaald. Toch ging het politieke debat alleen over de autotarieven. GroenLinks was in eerste instantie de enige partij die de prijsstijging van OV-tarieven wilde bespreken. Na massaal protest van de busreizigers in de Hoekse Waard kwam daar verandering in, wat nu uiteindelijk heeft geleid tot dit mooie resultaat.”
De tariefsverlaging per 2018 geldt voor Connexxion op de Zuid-Hollandse eilanden en Arriva in de regio rondom Leiden, Alphen aan de Rijn en Gouda. Nu maar hopen dat de Btw-verhoging geen roet in het eten gooit. Pro Krimpenerwaard is blij met deze ontwikkeling die past in ons streven naar betaalbaar duurzaam vervoer.  Nu nog de stap zetten naar elektrisch vervoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.