Overlast motoren

Vanaf 2014 vraagt Pro Krimpenerwaard al aandacht voor de overlast veroorzaakt door de motoren, zeker bij het mooie weer. Wij hebben vele schriftelijke vragen gesteld en in commissie en raad hiervoor aandacht gevraagd. Door een samenwerkingsovereenkomst tussen Lopik en de toenmalige gemeente Bergambacht en Schoonhoven zijn de eerste afspraken gemaakt om de motoren te weren op de Lekdijk. Ook vorig jaar heeft de gemeente Krimpenerwaard toegezegd samen met de gemeente Lopik stappen te zetten om de motorhinder terug te dringen. Op een deel van de Lekdijk zijn verbodsborden voor motoren geplaatst met de tekst dat zowel op de zaterdag als de zondag een deel van de Lekdijk verboden is voor de motoren. De fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard heeft de burgemeester op een zondag aangesproken op de Lekdijk over de overtreding door motoren van dit verbod. Waar is de handhaving was zijn vraag? Inmiddels zijn de borden ook verdwenen. Het was afgelopen weekend behoorlijk druk met motoren en de overlast was als vanouds. Het leek soms op een racebaan.

Ook Inwoners hebben in het verleden klachten ingediend over de overlast gevende motoren bij de Lekdijk en de West Vlisterweg. Pro Krimpenerwaard vindt dat deze prachtige routes in het weekend niet toegankelijk moeten zijn voor de motoren. Helaas moeten de goede onder de kwade lijden. De verkeersveiligheid is ook in het geding. Ook het vertrouwen in het gemeentebestuur moet worden hersteld. Nog voor de verkiezingen hebben inwoners wederom voor dit probleem aandacht gevraagd.

Pro Krimpenerwaard wil een optredend college, maar tot op heden wordt dit probleem niet serieus genomen.

Wij hebben daar de volgende vragen bij:

  1. Is het college het met ons eens dat de motoren in verband met veiligheid en geluidsoverlast zoveel mogelijk gebruik moeten maken van de provinciale wegen?
  2. Waarom zijn de eerder geplaatste borden verdwenen, wie heeft dat besluit genomen, was de gemeenteraad daarbij betrokken en wat was hiervoor de aanleiding?
  3. Wanneer gaat het college dit probleem in de hele gemeente serieus oppakken. Dat wil zeggen dat er een verbod voor moren komt in de weekenden op de hele Lekdijk, de West Vlisterweg en misschien nog voor andere polderwegen.
  4. Wanneer kunnen onze inwoners vaststellen dat de noodzakelijke maatregelen eindelijk zijn genomen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.