Geen 3 maar 2 zetels voor de Pro Krimpenerwaard, niet kies

Pro Krimpenerwaard is slachtoffer geworden van het optreden van de lijstduwer Saskia van Rooy. Zij heeft met slechts 242 voorkeursstemmen op een kiesdeler van 887 tegen de afspraken in 1 zetel van Pro Krimpenerwaard meegenomen naar haar, in alle haast na de verkiezingen, opgerichte partij. Wij zijn als partij heel erg verrast en teleurgesteld in het handelen van mevrouw Van Rooy. Zij heeft ons namelijk tot de verkiezingsavond duidelijk aangegeven het raadslidmaatschap niet te ambiëren. De afgelopen weken is hier in verschillende media aandacht aan besteed, waarbij door mevrouw Van Rooy wordt ontkend dat zij tegen de afspraken met de partij heeft gehandeld. Met deze communicatie wordt niet alleen een zetel ontfutseld, maar wordt door mevrouw Van Rooy ook onze integriteit in de media in twijfel getrokken. Wij willen verder, maar moeten nog eenmaal hierop terugkijken. Als bijlage publiceren wij integraal een mail van mevrouw Van Rooy van 7 november 2017, waaruit heel duidelijk blijkt dat zij tegen de gemaakte afspraak heeft gehandeld. Ondanks de heldere afspraken en slechts 242 voorkeursstemmen heeft mevrouw Van Rooy er dus voor gekozen om haar eigen beeld hierover te creëren en de zetel van Pro Krimpenerwaard op te eisen voor haar nieuwe partij. Wij vinden haar optreden dan ook niet kies. We moeten in het belang van onze kiezers verder. Wij roepen haar op om de zetel aan Pro Krimpenerwaard en de kiezer terug te geven, zodat wij met drie raadsleden de gemeente meer duurzaam, sociaal en diervriendelijk kunnen maken.

Namens de partij, het bestuur en de fractie,

Erik, Ad, Petra, Jan en Bert

 

BEWIJS

From: Saskia van Rooy
Sent: Tuesday, November 7, 2017 10:07 PM
To: P
Subject: Re: 2eplaats kandidatenlijst PK

Beste P,

Ik heb Ad al een hele tijd geleden gemaild en ook gezegd dat ik lijstduwer wil zijn, maar niet verkiesbaar ben. Ik heb gevraagd om dit ook als zodanig naar buiten te communiceren, zodat de kiezers weten waaraan ze toe zijn.

Ik heb mijn handen o.a. vol aan allerhande lopende rechtszaken, niet alleen m.b.t. mijzelf maar ook m.b.t. de rechtszaken die ik uit hoofde voor Stichting Dierenradar voer. Daarnaast vergt inmiddels de zorg voor mijn beide ouders in België heel veel tijd en werk, dat voorlopig eerder meer zal worden dan minder. Verder wil ik graag vrij zijn om dingen te doen die ik uit hoofde van St Dierenradar doe (waaronder gevaarlijk veldwerk) en mij daarin niet belemmerd wil voelen omdat ik raadslid zou zijn. Ik help Ad en Pro Krimpenerwaard omdat ik het belangrijk vind dat er een groene partij is die voor de dieren en natuur in onze gemeente opkomt, maar ik heb op dit moment (en de komende nabije tijd) niet de intentie om een raadszetel in te nemen indien ik veel voorkeursstemmen zou krijgen. Ik kan nu niet op voorhand zeggen dat ik nooit die intentie alsnog zou gaan krijgen, maar daarvan is momenteel geen sprake.

Ik heb jou gezegd dat ik echt helemaal niets tegen jou persoonlijk heb en het zeer waardeer wat je al jaren voor Ad en PK doet en dat standpunt is onveranderd gebleven. Ik vind uit principieel oogpunt richting de kiezers dat de persoon die zoveel voorkeursstemmen krijgt een 2e of 3e plek verdient (de kiezers hebben immers niet voor niets voor die persoon gekozen), maar dat heeft echt helemaal niets met jou als persoon te maken. Dat zou ik ook gezegd hebben als een ander als jij had gevraagd de garantie te geven voor een 2e plek. Ik wil PK en ook jou (!) graag aan een 2e raadszetel helpen, dus daarom heb ik – op verzoek van Ad – gezegd dat ik wil helpen om lijstduwer te zijn, waarbij richting de kiezers gecommuniceerd wordt dat ik niet een raadszetel zal opeisen als ik die middels voorkeurstemmen zou krijgen.

Ik hoop hiermee je onrust weg genomen te hebben lieve P!

Hartelijke groeten,

Saskia

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.