Het bestuur van Pro Krimpenerwaard betreurt deze gang van zaken

Erik de Laet
Voorzitter van het bestuur van Pro Krimpenerwaard

Brief van de voorzitter van Pro Krimpenerwaard

Saskia van Rooij, tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer van Pro Krimpenerwaard, heeft met haar ruim 200 voorkeursstemmen gebruik gemaakt van het wettelijk recht een zetel op te eisen en onder een andere partijnaam verder te gaan.  Het aantal voorkeursstemmen vertegenwoordigt ongeveer 30 % van 1 zetel. Zonder de andere 2400 stemmen op andere kandidaten van Pro Krimpenerwaard zou zij niet gekozen zijn in de gemeenteraad.

In de aanloop naar de verkiezingen zijn onder andere tijdens ledenvergaderingen afspraken gemaakt over het innemen van verkiesbare plaatsen en ook over de personele invulling van commissie en dergelijke. Deze afspraken zijn door de leden bekrachtigd. Saskia Van Rooij heeft meermaals te kennen gegeven dat zij om haar moverende redenen niet in de raad zou gaan zitten, ook niet in het geval ze voldoende voorkeursstemmen zou behalen. Mede op basis hiervan hebben wij de kieslijst vastgesteld en diverse afspraken gemaakt met leden, waaronder met Saskia.

Daags na de verkiezingen heeft Saskia te kennen gegeven dat ze terug wilde komen op eerder gemaakte afspraken door eerst in telefoongesprekken met zowel fractievoorzitter als partijvoorzitter en later op die dag in de ledenvergadering aan te geven dat ze overwoog om zich toch als raadslid te laten benoemen. Daarbij ontkende zij niet dat er eerder andere afspraken zijn gemaakt, maar dat ze nu redenen heeft om van gedachten te veranderen. Ze gaf op deze donderdagavond aan dat ze tot en met maandag de tijd wilde nemen om de voor-en nadelen af te wegen om zodoende een weloverwogen beslissingen te kunnen nemen.

De betreffende maandag heeft de partijvoorzitter Saskia van Rooij schriftelijk gevraagd of ze kenbaar wil maken wat haar beslissing is geworden, zodat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn. Deze vraag heeft ze onbeantwoord gelaten. Vanuit de media heeft Pro Krimpenerwaard gisterenavond mogen vernemen dat Saskia van Rooij nu haar eigen partij gestart is en de zetel van Pro Krimpenerwaard meeneemt naar die partij. Pro Krimpenerwaard gaat daarmee van drie zetels terug naar twee zetels. Nog altijd een verdubbeling ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen, maar het zal duidelijk mogen zijn dat Pro Krimpenerwaard de gang van zaken uitermate betreurt.

Pro Krimpenerwaard heeft nu een sterk TEAM aan raadsleden en commissieleden. We zullen misstanden in de Krimpenerwaard aan de orde blijven stellen. We blijven ons inzetten voor milieu en mens en dier daarin. We blijven opkomen voor onze inwoners die een zetje in de rug goed kunnen gebruiken. We blijven voor een sterke scheiding van kerk en staat: winkeliers en burgers bepalen zelf of ze op zondag willen doen wat ze op andere dagen ook doen en mogen. Op naar de drie en meer zetels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.