Dierenbeschermster Saskia Van Rooy lijstduwer van Pro Krimpenerwaard

Pro Krimpenerwaard zet zich als enige partij in de Krimpenerwaard al jarenlang in voor mens én dier. Daarom is Pro Krimpenerwaard erg blij dat dierenbeschermster Saskia Van Rooy (dierenarts, jurist en voorzitter van Stichting Dierenradar) de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 als lijstduwer wil steunen! Saskia kreeg afgelopen jaren landelijke bekendheid toen haar schokkende videobeelden over het zwanendriften op televisie bij EenVandaag kwamen, welke beelden in het hele land een storm van publieke verontwaardiging opriepen. Saskia spoorde met gevaar voor eigen leven afgelopen jaren een veelheid van gruwelijke strafbare feiten op die de zwanendrifters jarenlang ongemoeid met duizenden wilde zwanen in het Groene Hart pleegden. Pro Krimpenerwaard heeft zich afgelopen jaren sterk gemaakt voor een verbod op het zogenaamde zwanendriften. Mede op grond van Saskia’s beeldmateriaal werden de zwanendrifters strafrechtelijk veroordeeld en kwam er per 1 januari 2017 een algeheel wettelijk verbod op het zwanendriften. 

Ook spoorde Saskia afgelopen jaren vele strafbare feiten op die jagers met zwanen en andere dieren in de gemeente Krimpenerwaard ongemoeid plegen, dat ook weer bij televisie programma’s als EenVandaag en Hart van Nederland veel publieke verontwaardiging teweeg bracht. Pro Krimpenerwaard wil dat de Politie Krimpenerwaard en de toezichthouders van de provincie voorafgaande en tijdens het doden van dieren jagers actief gaan controleren en tegen overtredingen gaan handhaven. Daartoe moet de Politie Krimpenerwaard adequate kennis, training, ervaring, middelen, tijd en capaciteit gaan verkrijgen. De provincie moet daartoe haar handhavingscapaciteit fors gaan uitbreiden.

Samen met Saskia maakt Pro Krimpenerwaard zich niet alleen sterk voor de mensen in onze gemeente (“Iedereen telt mee!”), maar komt de partij ook op voor de bescherming van dieren, de natuur en onze prachtige groene leefomgeving! Onze partij staat voor een leefbare toekomst. “Duurzaam, sociaal en diervriendelijk” zijn onze kernwaarden.

Stem op Pro Krimpenerwaard: dé enige groene partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.