Wilt u een referendum over de Sleepwet?

De vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, ook wel sleepwet, geeft een uitbreiding van de middelen die de diensten (AIVD en MIVD) mogen inzetten. De grootste veranderingen zijn:

  • Er mag een zogenaamd “sleepnet” worden ingezet om massaal online communicatie af te luisteren, ook van niet verdachte burgers. Zo mag een hele wijk afgeluisterd worden wanneer er een verdacht persoon in woont.
  • Alle geautomatiseerde apparaten mogen gehackt worden. Denk bijvoorbeeld aan uw telefoon, computer of smart-tv.
  • Er mag een geheime DNA-databank aangelegd worden waar iedereen in terecht kan komen.
  • Verzamelde data mag met buitenlandse inlichtingendiensten gedeeld worden, ook zonder deze eerst geanalyseerd te hebben.

Instanties als de Raad van State, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer.
De gehele wet is hier te vinden.

Aanvraag referendum

Deze website is opgezet om de aanvraag van een referendum makkelijker te maken. Dit initiatief is ontstaan aangezien er veel negatieve gevoelens bestaan over deze wet onder de Nederlanders. Er is geen enkele instantie of politieke beweging aan verbonden. Omdat de sleepwet dusdanig grote gevolgen heeft voor de vrijheid van burgers zou deze niet zonder een referendum aangenomen mogen worden.

Voor een succesvolle aanvraag dienen 300.000 handtekeningen opgehaald te worden voor 16 oktober. Deze verzoeken kunnen als formulier per post verstuurd worden. Om u te helpen en om postzegels te besparen, hebben we een eigen formulier ontworpen. Wij printen dan de papieren versie van het kiesraadformulier en overhandigen die aan de kiesraad. Dit formulier is beschikbaar tot en met 12 oktober.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.