SGP tegen zondagse festiviteiten in o.a. Haastrecht

De SGP vindt dat steeds vaker de zondag wordt gebruikt om allerlei activiteiten te organiseren, zeker in Haastrecht. De SGP schrijft aan het college dat binnen een maand de volgende activiteiten zijn gehouden: een Wielertour (3/9), Oldtimershow en Open Monumentendag (10/9), Bierfestival (17/9) en voor de zondag daarna hangen alweer borden voor een kofferbakverkoop. De SGP stelt vast dat de eerste 3 zondagen het centrum deels of geheel was afgesloten. Op 3/9 zelfs alle provinciale wegen zonder dat dit bekend was bij gemeente en ook niet bekend gemaakt via bladen of websites. Waardoor kerkgangers en inwoners flink moesten improviseren. De SGP stelt hierover de volgende vragen:

  1. Heeft de gemeente vergunning gegeven voor bovenstaande activiteiten?
  2. Zo ja, is hierbij rekening gehouden met de afspraak dat er geen nieuwe activiteiten en festivals op zondag worden gehonoreerd? (red. Afspraak coalitieakkoord met CU,VGBK en VVD)
  3. Kan een organisatie “zomaar” provinciale wegen voor een deel van de dag afsluiten zonder dat dit bij gemeente bekend is en via bladen bekend is gemaakt?
  4. Is het College het met ons eens dat bestaande festiviteiten zoveel mogelijk tussen kerkdiensten door georganiseerd moeten worden en wordt hier ook daadwerkelijk rekening mee gehouden? O.a. vanwege de parkeerdruk in de kleine kernen.

Pro krimpenerwaard kan zich vinden in vraag 3. Het afsluiten van wegen moet tijdig bekend worden gemaakt en overleg met betrokkenen is wel een belangrijke voorwaarde.  Voor het overige wijst Pro Krimpenerwaard de opvatting van de SGP om de zondagsrust verplicht aan anderen op te leggen af. Deze extrema partij zou geen deel van een coalitie uit mogen maken, zolang zij in strijd met de Grondwet handelt: scheiding van ”kerk en staat”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.