Stichting Dierenradar en Pro Krimpenerwaard eisen dat politie en provincie hun wettelijke controletaken op jagers in het veld uitvoeren.

foto van Dierenradar.

Pro Krimpenerwaard heeft deze zaak in de raad aan de orde gesteld. Burgemeester Cazemier en de gemeenteraad van de gemeente Krimpenerwaard (m.u.v. raadslid Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard) vinden dat de Politie Krimpenerwaard haar wettelijke controletaken op jagers in het veld niet hoeft uit te voeren. De door Dierenradar op vastgelegde feiten van afgelopen jaren tonen aan dat noch de toezichthouders van de provincie noch de Politie Krimpenerwaard jagers voorafgaande en tijdens het doden van zwanen en andere dieren controleren en dienaangaande handhaven. En nog erger: de feiten tonen aan dat de toezichthouders van de provincie nimmer telefonisch bereikbaar zijn en nooit bij heterdaad meldingen ter plaatse zijn. De feiten tonen daarnaast aan dat de Politie Krimpenerwaard geen tijd, capaciteit en middelen heeft om überhaupt strafbare feiten te kunnen opmerken, nooit bij heterdaad situaties in het veld aanwezig is en bij meldingen altijd (veel) te laat dan wel in het geheel niet verschijnt. Deze situatie noodzaakt Saskia Van Rooy van Stichting Dierenradar steeds om met gevaar voor eigen leven en op eigen (hoge) kosten het werk van de politie en toezichthouders in het veld te doen en aldaar strafbare feiten op te sporen en op camera vast te leggen teneinde de verdachten strafrechtelijk te kunnen laten vervolgen, hetgeen volgens Stichting DIERENRADAR en Pro Krimpenerwaard ONACCEPTABEL is!
Burgemeester Cazemier vindt dat de NVWA maar de wettelijke controletaken van de politie moet uitvoeren, terwijl de NVWA is niet eens volgens de Wet Natuurbescherming daartoe aangewezen is! Burgemeester Cazemier vindt daarnaast dat de politie Krimpenerwaard haar wettelijke controletaken op het door jagers illegaal rijden op fietspaden en gesloten verklaarde wegen evenmin hoeft uit te voeren. Maar wel maakt de Politie Krimpenerwaard actief “jacht” op Saskia Van Rooy en heeft haar afgelopen periode met groot machtsvertoon en machtsmisbruik – naar aanleiding van meldingen van jagers die daar zelf ook niet mochten rijden en die ongemoeid werden gelaten ! – 5x bekeurd (5 x 99 euro & verhogingen) terwijl zij met het oog op haar veiligheid zich niet zonder auto kan voortbewegen in de veelal verlaten weilanden en nota bene doende was het opsporingswerk te doen dat de Politie Krimpenerwaard al jaren weigert te doen!

Stichting DIERENRADAR en Pro Krimpenerwaard vinden dit onacceptabel en eisen dat de Politie en de provincie hun wettelijke controletaken op jagers in het veld voorafgaande en tijdens het doden van dieren uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.