Zorgen

Dit artikel heeft Pro Krimpenerwaard aangeleverd voor het Jaarverslag gemeente Krimpenerwaard 2016.  Pro Krimpenerwaard stelt vast dat de gemeente bepalend is voor leven, welvaart en welzijn. De eisen en verwachtingen van de samenleving nemen nog altijd toe. Dit roept de vraag op of de raads- en commissieleden in staat zijn om de goede keuzes te maken. De beschikbare tijd is schaars en de toerusting beperkt. Het college met zijn werkapparaat heeft een grote kennisvoorsprong en netwerk. Raadsleden zijn afhankelijk van die informatie. Dan hebben we nog de achterkamertjesafspraken waardoor een open en transparante discussie wordt geblokkeerd. De inwoners vertegenwoordigen is al een hels karwei: je moet veel doen, van alles kunnen en nog meer weten. Debatteren, je tijd verdelen tussen de vele kernen in en stukken lezen, de sfeer erin houden, en bovenal het zaakje toegankelijk en boeiend houden voor inwoners. Je moet weten hoe het zit met wet en budget. Niet elk lokaal besluit is een toonbeeld van praktische wijsheid. Politiek bedrijven over kwetsbare inwoners rond hulp en zorg is er een om treurig van te worden. Het armoedebeleid is een zeer serieuze zaak. Wij moeten als beschaafde gemeente alles op alles zetten om eenieder een menswaardig bestaan te geven.Vraagstukken die raadsleden op hun bordje krijgen zijn zelden op te lossen met geld alleen. Pro Krimpenerwaard pleit voor het terugbrengen van het werkplezier, betere debatten, gezag en goed bestuur met aan het hoofd een betrouwbare burgemeester.

En dan nog de lokale lasten. Pro Krimpenerwaard vindt het de hoogste tijd om die hoogte te begrenzen. De inwoners betalen zich suf aan diverse rijksbelastingen en daarbovenop de waterschapslasten en de lokale lasten. Genoeg is genoeg! Een verhoging gelijk aan de inflatiecorrectie is acceptabel en een verhoging van de grafrechten redelijk. Deze bijdrage dekt nu slechts 39% van de werkelijke kosten.

Wij sluiten af met artikel 1 van de Grondwet.

In de samenleving is het klimaat verhard en dat zorgt er steeds vaker voor dat mensen zich onprettig en zich soms zelfs gediscrimineerd voelen.

Artikel 1 van onze Grondwet beschermt iedere persoon in Nederland tegen discriminatie op welke grond dan ook. Pro Krimpenerwaard wil dat dit artikel meer onder de aandacht van de inwoners wordt gebracht door het een prominente plek in de gemeente te geven en zo mogelijk in alle woonkernen.

Laten wij hierin samen optrekken. Geeft u nu op als lid van Pro Krimpenerwaard (€ 10,00 per jaar) en bepaal met ons het beleid.

Reageren: info@prokrimpenerwaard.nl – website www.prokrimpenerwaard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.