Vragen over de Hooijkaaslocate-Schoonhoven

img_0802In de raadsvergadering van 27 september zijn door Pro Krimpenerwaard wederom vragen gesteld over de bouwlocatie Hooijkaas. Zoals o.a. de overlast voor omwonenden, de bodemsanering, het overschrijden van de historische rooilijn aan de kant van de Molenstraat/Korte Dijk en de bereikbaarheid voor de brandweer. Wethouder Blok erkent de overschrijding van de rooilijn en zal die laten herstellen. De sanering vindt in laagjes plaats en de overlast voor de omwonenden wordt aangepakt. Volgens de wethouder werd het probleem met de brandbestrijding veroorzaakt door de situering van de schoorsteen die daardoor moeilijk was te bereiken. De brandweer was wel tijdig aanwezig. Volgens de omwonenden was de brandweer inderdaad tijdig aanwezig. Maar door foutgeparkeerde auto’s kon de brandweer de draai om de hoek niet maken en werd het blussen daardoor ernstig vertraagd. Dit is al meermalen aan de orde gesteld. Op welke wijze gaat de burgemeester de handhaving nu wel regelen?  Betreffende de overschrijding van de historische rooilijn Hooikaaslocatie het volgende. Als het goed is heeft de Dienst Bouw en Woningtoezicht van de Gemeente Krimpenerwaard de rooilijnen uitgezet. Door het overschrijden van de historische rooilijn heeft een van partijen een fout cq een vergissing gemaakt.

  1. a) is dat de Dienst Bouw en Woningtoezicht van de Gemeente Krimpenerwaard?
  2. b) is dat de bouwkundige aannemer?

Kan de wethouder ons ook informeren op welke punten en waar de historische rooilijn is overschreden en kan U dit op een tekening/ bestemmingsplan verduidelijken.

Kan de wethouder ons ook informeren hoe een en ander wordt aangepast zodat de historische rooilijn wordt gerespecteerd en wie betaalt de eventuele kosten en hoe hoog zijn die?

Tenslotte verzoeken wij u om het saneringsplan in laagjes aan ons uit te leggen. Onze kennis schiet daarvoor helaas te kort. Bijgesloten wat foto’s.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.