Politie werkt Saskia tegen door het geven van bekeuringen!

1458291135--file--A caziekrimp college krimpenerwaard vp 1 perf
Burgemeester Roel Cazemier – ambtenaar Arie van Dam, die Saskia ernstig bedreigde – de jagers

Pro Krimpenerwaard heeft ook dit verhaal voor een reactie naar de burgemeester Cazemier doorgezonden. Hier volgt haar relaas: Woensdag 4 mei 2016: “Omdat ik veel moet doen, ben ik voor mijn doen afgelopen weken – los van de zaterdagen waarop ik steeds de broedparen en de jagers vanaf zonsopgang in de gaten houd – weinig in het veld geweest. Gisteravond heb ik circa 20 vierkante km uitgekamd: vanaf Gouderak, Berkenwoude en Stolwijk. Het merendeel v d broedparen waarvan ik weet waar ze ieder jaar hun nesten hebben is uitgemoord of daarvan is het vrouwtje uitgemoord. Ik heb slechts 6 nesten gevonden in dit hele gebied, waarvan – op 1 ei na – de eieren waren uitgehaald of de eieren zeer waarschijnlijk allemaal waren geschud. Zelfs enkele nesten op privé terrein (in tuin v burgers) waren leeg gehaald en vernield! 

Toen ik voorbij een huis op Bosweg 11a in Stolwijk reed, zag ik in de tuin achter het huis een vrouwtje op een nest. Toen ik verder wilde rijden en mijn auto wilde parkeren om haar te gaan filmen, werd ik plots klem gereden door een rode VW bestelwagen met kenteken 82 BD NT op de Bosweg. Ik ben extra alert, dus had direct door dat er iets niet klopte. De wagen ging midden op de weg staan, waardoor ik niet door kon rijden. Toen ik erom heen wilde rijden ging de wagen schuin op de weg /overdwars staan. Ik zette toen direct mijn camera aan en legde die op het dashbord. Toen ik links in een inham wilde rijden, reed de bestelwagen mij meteen klem en reed mij – op 1 cm na – bijna aan. Ik zette de auto snel in de achteruit en probeerde uit de geblokkeerde positie vrij te komen. Toen reed de wagen aan de zijkant bijna tegen mij aan. Ik zag en filmde een blonde vent v circa 50 j, die zijn raampje open deed en mij op grove wijze uitschold. Daarna lukte het mij hem te passeren. Hij reed door. Ik parkeerde mijn wagen en zag een mevrouw in de tuin bij het huis (waar de zwaan op het nest zat). Ik vroeg haar of ze de rode bestelwagen kende; zij zei dat ze dacht dat het de boer van Bosweg 15 of 17 was (beide jagersnesten, de locatie waar het geweer richting mijn gezicht werd geslagen door een jager). Ik heb haar gevraagd het nest in de gaten te houden en haar mijn telnr. gegeven.

Toen ik naar mijn huis terugreed en een van mijn lievelingsbroedparen op de Schoonouwenseweg ging controleren (het broedpaar waarmee ik vorig jaar in de Telegraaf gefotografeerd ben), zag ik tot mijn schik dat het vrouwtje van haar nest was! Ze stond mij vreselijk zielig aan te kijken en stond circa 100 m verderop. Ik zag dat haar eieren nog in het nest lagen. Het was al wat schemerig; ik maakte foto’s. Ik zag op mijn camera dat de eieren met bloed besmeurd waren en dat er gaatjes in zaten! De eieren zijn – op het punt van uitkomen – door een vreselijke sadist kapot geprikt en bijna voldragen embryo’s zijn vermoord.

Donderdag 5 mei 2016:

Na een zoveelste maal gisteravond te zijn klem gereden, belaagd en uitgescholden en het intense verdriet over zoveel zwanenleed, kon ik afgelopen nacht niet in slaap komen. Ik was gewoon ziek van alle gebeurtenissen. Vanmorgen lukte het mij pas om 10.30 uur even enkele uren te slapen. Daarna stond ik op om een ander gebied in Stolwijk e.o. uit te gaan kammen en te controleren hoeveel andere broedparen uitgemoord waren en nesten vernield waren. Ik reed als eerste naar het broedpaar waarvan ik gisteravond zag dat het vrouwtje van het nest was en haar eieren besmeurd waren met bloed.

Toen ik arriveerde brak mijn hart: het vrouwtje zat heel verdrietig naast haar nest en keek steeds naar de eieren die er nog in lagen. Ik zag en filmde een hele zwerm vliegen die over de eieren liepen, hetgeen mijn vermoeden bevestigde dat de eieren geprikt waren. Omdat het nu licht was, zag ik een zeer duidelijk spoor van een tractor vanaf de Bovenkerkseweg recht naar het nest lopen, welk spoor vervolgens langs het nest liep en in een boog weer terug naar de Bovenkerkseweg liep. Het was dus de boer/eigenaar van het land (boer Binnendijk, circa 80 jaar) die kennelijk de eieren op zeer hoge leeftijd had geprikt en de zwanenembryo’s (die op het punt stonden om uit te komen) had vermoord! Ik filmde alle feiten zeer nauwkeurig en uitvoerig. Daarna belde ik Harm Niesen v d Faunabescherming om te verifiëren of het klopt dat grondeigenaren/boeren op hun gronden geen nesten mogen verstoren en prikken, tenzij zij zelf een afschotontheffing op hun naam doorgeschreven hebben gekregen. Harm bevestigde dit.

Daarna belde ik de politie en filmde het hele gesprek. Ik verzocht de politie om ter plaatse te komen. Na 1 uur en 15 minuten wachten was de politie er nog steeds niet! Ik stond nog steeds bij het nest te wachten en had mijzelf voorgenomen om het nest niet te verlaten zolang de politie niet was geweest, ook mede vanwege het feit dat boer Snoek v het pluimveebedrijf op nr 46a mij natuurlijk al lang had zien staan en hij zijn boerenvriend zou bellen om mogelijk sporen weg te maken. Ik belde een 2e keer de politie. Na circa in totaal 1,5 uur (!) gewacht te hebben, kwam een motoragent aangereden. Mijn lieve overbuurvrouw (nr 11, Bep v Hertum) kwam voorbij, die aan de agent verklaarde dat zij moederzwaan gistermiddag nog om 14.15 uur OP haar nest had zien zitten en vanmorgen om 8 uur naast het nest. Ik verzocht de agent om in het nest te gaan kijken of de eieren geprikt en/of kapot gemaakt waren. Ik wees hem op de tractorsporen. Ik verzocht hem om de eieren mee te nemen, omdat hierop vingerafdrukken zouden moeten zitten. Ik legde de agent uit dat moederzwaan mogelijk kon reageren, maar dat hij niet bang voor haar moest zijn.

Hij deed handschoenen aan, pakte een “sporenzak” en liep naar het nest. Het vrouwtje sloeg haar vleugels naar hem uit. Hij pakte een ei op waarvan de bovenzijde kapot was en keek kort naar de andere eieren die nog in het nest lagen. Hij liep daarna weer terug. Hij liet mij snel even het ei zien en zei dat het ei kapot was en dat de andere eieren in orde waren. Hij wilde snel weer vertrekken. Ik moest praten als brugman en zei dat de andere eieren niet intact waren, maar geprikt waren omdat die besmeurd waren met bloederig vocht waarop vliegen op af kwamen. Ik zei dat het ene ei door het prikken aan de bovenkant kapot was gegaan. Na veel doordrammen, lukte het mij hem te overtuigen dat hij weer terug moest gaan naar het nest en dat hij opnieuw de eieren heel goed moest bekijken. Ik zei dat ik graag met hem mee wilde lopen en hem zou tonen waar de gaatjes in de eieren zaten. We liepen terug naar het nest en ik zag meteen al dat ik gelijk had: aan de bovenzijde van alle eieren waren meerdere gaatjes geprikt en het bloed v d embryo’s liep eruit! Hij nam op mijn verzoek de overige 3 eieren uit het nest en ging bij zijn motor foto’s maken. Hij deed de eieren daarna in de sporenzak. Daarna belde hij zijn collega’s.

Na circa 25 minuten wachten kwam agent Palm. met een collega ter plaatse. Deze agent is voor geen haar te vertrouwen. Ik verwijs naar het 2e tv uitzending van EenVandaag, waarin een anonieme getuige (die ik ken) verklaarde dat agent Palm. in 2013 weigerde te komen toen zwanendrifters Piet en Jan Oostveen op het land van een overbuurvrouw illegaal jongen van een wild broedpaar ging leewieken. Piet mishandelde de meldster en sloeg haar smartphone kapot. Toen zij 112 belde, weigerde agent Palm te komen. Toen hij daarna alsnog – na veel aandringen kwam – zei hij tegen haar dat het doen van aangifte tegen de zwanendrifters geen zin had omdat de politie nooit iets met aangiftes tegen de zwanendrifters deed. Toen zij zei dat ze toch aangifte ging doen, belde hij haar op de dag van de afspraak tevoren op en zei dat ze niet hoefde te komen want hij had al eerder gezegd dat de politie niets met haar aangifte zou doen. De meldster zette door: Piet O werd door de rechter veroordeeld wegens mishandeling en vernieling van haar camera. Ik heb zelf ook vele slechte ervaringen met deze agent, die afgelopen maanden steeds tegen mij zei dat de betreffende levende zwaar gewonde zwaan was aangereden en niet aangeschoten (rontgenfoto’s wezen elke keer uit dat de zwanen wel geschoten waren!).

Boer Mart-Jan Snoek (pluimveebedrijf, zwanenhater, Oostveen-vriend en jagersvriend, Schoonouwenseweg nr 46a) liep meteen op de agenten af en vroeg wat er aan de hand was. Hij zei dat hij wist waarom het spoor naar het nest liep. De agenten gingen met hem praten; ik kon niet horen wat hij zei. Hij was zeer waarschijnlijk een lul-verhaal aan het ophangen om zijn collega-boer vrij te pleiten. Hij zal hem ook zeer waarschijnlijk gebeld hebben. Daarna gingen de agenten weg. Ik filmde nog enige tijd het vrouwtje op het nest en praatte een tijdje met een bekende die toevallig langs kwam.

Circa 1,5 later hervatte ik mijn uitkam-route en reed via het einde van de Schoonouwenseweg naar rechts, naar de weilanden op de Kadijk om aldaar zwanennesten te controleren. In de strafzaak van de zwanendrifters zit een aantal gevallen van wilde broedparen die Piet, Jan en Bep Oostveen op de Kadijk illegaal vingen en daarvan de jongen illegaal ringden. De Kadijk is een gesloten verklaarde weg. Maar ik kan niet bij de nesten komen zonder deze gesloten verklaarde weg op te rijden, tenzij ik kilometers ga lopen of fietsen. En dat durf ik al lange tijd niet meer, omdat ik steeds bedreigd en belaagd word en door wildvreemden zeer agressief word bejegend zoals ook gisteravond het geval was. Ik constateerde dat enkele andere broedparen daar niet meer waren en dus ook uitgemoord waren.

Ik reed daarna door naar de Bovenberg, waar ik kort geleden nog een zeer aan mij geliefd broedpaar op een nest had gefilmd. Tot mijn verbijstering zag ik dat agent Palm met zijn collega mij op het einde van de Kadijk op de Bovenberg stond op te wachten! Ze hadden hun auto op de Bovenberg geparkeerd (vlakbij het nest van het broedpaar dat ik wilde gaan controleren en welk nest verdwenen was!) en waren overduidelijk mij aan het opwachten! Ze liepen meteen op mij af. Agent Palm zei dat hij mij ging bekeuren en eiste mijn rijbewijs op. Ik werd echt ziedend. Ik vroeg hem of hij door iemand gebeld was, omdat het overduidelijk was dat zij mij daar aan het opwachten waren. Hij zei dat ze “toevallig langs reden” en mij uit de Kadijk zagen rijden. Hij zei “mevrouw Van Rooy krijgt van de politie geen voorkeursbehandeling” en dus gingen zij mij bekeuren. Ik zei dat ik wel een voorkeursbehandeling van de politie kreeg, omdat de politie al maandenlang de jagers niet controleert en bekeurt op gesloten verklaarde wegen maar enkel mij ogv meldingen van jagers. Ik zei dat ik en mijn zwanenhelpers vorige week zwanenjager Johan Burggraaf en zijn maat om 5.30-6 uur op de gesloten verklaarde Koolwijkseweg zagen rijden en de week tevoren idem dito, maar dat toen de politie nergens te bekennen was. Hij ging met veel machtsvertoon de bekeuring uitschrijven. Ik vroeg hem daarna nog een aantal malen of zij daar nav melding van iemand waren (boer Mart-Jan Snoek of boer Piet Verhoef die mij daar zagen rijden), maar hij bleef bij zijn antwoord dat “ze toevallig langs reden” en niet nav een melding daar waren. De andere agent vroeg waarom ik daar niet fietste of liep. Ik zei dat ik de broedparen en hun nesten had gecontroleerd en daar niet met de fiets of te voet durfde te komen omdat ik meerdere malen mishandeld, bedreigd, belaagd en klem gereden was, nog laatstelijk gisteren. Agent Palm deed heel smalend toen hij mijn verklaring optekende, waarbij hij aanvankelijk niet wilde vermelden dat ik had verklaard dat ik meerdere malen mishandeld was en daarom niet met de fiets of te voet durfde. Hij zei op hele smalende toon: “mevrouw zegt dat ze zwaar mishandeld is”. De politie liep daarna terug naar hun wagen. Toen ik de politie vroeg om naar de plaats te kijken waar het nest van het broedpaar weg gehaald was (naast hun wagen!), weigerde de politie dat en reed weg.

Meteen daarna kwam een mijnheer uit het daarnaast gelegen huis (aan wie ik eerder gevraagd had op het broedpaar te letten) naar buiten. Hij vroeg wat de politie deed en of zij mij bekeurd hadden. Ik vertelde hem dat dit inderdaad het geval was. Hij zei uit zichzelf dat iemand de politie gebeld MOEST hebben, want hij zag de politie ten minste 3x daar op de Bovenberg heen en weer rijden en steeds naar de Kadijk kijken. Hij zei dat hij zich al af vroeg op wie de politie aan het WACHTEN was! Hij zei dat hij dacht dat zijn overbuurman de politie gebeld had. Ik ken deze overbuurman; hij heeft een hekel aan zwanen en sprak mij daar al eens eerder over aan. Ik denk zelf dat een van de boeren de politie heeft gebeld, omdat die alle reden hadden om mij meteen een hak te zetten vanwege de zwanenembryo-moord. Terwijl ik met deze mijnheer stond te praten, scheurde een andere wagen de gesloten verklaarde Kadijk op. Maar toen was er geen politie te bekennen, die enkel mij op gesloten verklaarde wegen nav meldingen v jagers en boeren bekeurt.

Ik ben echt vreselijk kwaad. Ik heb nu inmiddels in enkele weken tijd meer boetes (526 euro) ontvangen dan de strafeis van het OM (slechts 500 euro boete!!!) voor de zwanendrifters Van der Stok en Van Elten, die 50 jaar lang illegaal 1000-en wilde zwanen vingen en mishandelden en voor grof geld verkochten!

De beelden van strafbare feiten die de zwanendrifters met wilde zwanen pleegden en die door het OM ten laste zijn gelegd, waren op gesloten verklaarde wegen gemaakt. Ik deed toen en dat doe ik nog steeds op eigen kosten en met gevaar voor eigen leven het werk dat de politie verzaakt te doen. Zowel toen en nu was ik kennelijk wel goed genoeg om de beelden en verklaringen (100-en pagina’s lang, maandenlang werk) aan de politie af te geven. De politie is tot op heden nog steeds niet actief in het veld jagers aan het controleren op welke wijze zij zwanen en andere dieren doden en voert uit eigen beweging ook geen enkele controle op het vernielen van nesten en embryo’s uit. Maar de politie is wel actief met het mij bekeuren op het rijden en/of parkeren op gesloten verklaarde wegen nav meldingen van jagers en boeren. De jagers laat de politie al maandenlang ongemoeid met het rijden op gesloten verklaarde wegen, waarvoor zij geen ontheffing hebben. Ik zag filmde afgelopen winter op een gemiddelde zaterdag wel 50 jagers die met hun auto’s op gesloten verklaarde wegen heen en weer reden, waarop de politie NIMMER controleerde.

En de plv Teamchef v d Politie Krimpenerwaard Carla v Losenoord eist dat ik morgen mijn videobeelden van de strafbare feiten mbt de zwanenjacht op bureau kom afgeven, welke beelden grotendeels nota bene gemaakt zijn op gesloten verklaarde wegen waar noch de jagers noch ik mochten rijden! Ik had het branden van de beelden gestaakt omdat ik woest was dat de politie mij al 3x bekeurd had, maar de jagers ongemoeid liet. Ik heb dus nog steeds mijn beelden niet afgegeven, omdat ik echt woest op de politie ben en hen niet vertrouw.

IK heb afgelopen jaren circa 30.000 km op eigen kosten gereden om strafbare feiten in 3 provincies en zelfs in het buitenland op camera vast te leggen. De zwanendrifters Oostveen vernielden 2 camera’s van 480 euro, die ik niet vergoed heb gekregen omdat de aangifte v zware mishandeling tegen Bep O geseponeerd is en Piet overleden is. Ik heb ook veel andere kosten gemaakt, zoals 12 externe schijven van 120 euro, circa 500 euro aan usb sticks (om af te geven aan politie en media), telefoonkosten, schade aan mijn auto etc. En nu als “dank” voor al mijn onbezoldigde werk 526 euro aan boetes in enkele weken tijd! En de jagers worden ongemoeid gelaten. De jagers die afgelopen maanden de nekken van zwanen braken schieten tot en met heden nog steeds ongemoeid op zwanen, zonder enige controle. De enige die keihard door de politie wordt aangepakt en direct word bekeurd ben ik. Ik ben echt HELS!

En ik ben ook heel verdrietig. Uit het hele land ontvang ik foto’s van broedparen met babyzwaantjes op Facebook. Ik heb in de wijde omtrek hier nog geen broedpaar met babyzwaantjes gezien: de ouderzwanen zijn uitgemoord of de nesten zijn vernield. Het enige broedpaar dat ik ken dat ook echt jongen gaat krijgen, is het broedpaar dat afgeschermd op privé terrein v mijn overbuurvrouw zit. Dit broedpaar had vorig jaar 7 jongen, welke jongen Johan Burggraaf en Kees Wijnen in mijn bijzijn allemaal (!) in januari 2016 afschoten.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.