Saskia opnieuw bedreigd

Illegaal door zwanendrifters Oostveen getatoeeerd wild broedpaar met illegaal geleewiekte jongenSaskia van Rooy, dierenarts en bestrijder van dierenleed is opnieuw bedreigd. Pro Krimpenerwaard vraagt zich opnieuw af waarom Saskia niet wordt beschermd, zodat zij haar werk in het belang van de zwanen kan blijven doen. De politie handhaaft niet. Zij doet het werk wat de politie hoort te doen. Het is zelfs nog erger. De politie heeft ook de jacht op Saskia geopend door het uitschrijven van diverse bekeuringen. Daarover wordt in een ander artikel dieper ingegaan.  Waarom heeft burgemeester Cazemier nog geen actie ondernomen? Tegen de ambtenaar die Saskia ernstig bedreigde zouden, pas na maanden van vooruitschuiven, passende maatregelen zijn genomen. Welke? Onder het kopje “Babyzwaantjes met spade belaagd, uitgescholden, schietbeweging met spade, auto-handvatten besmeurd met motoroliesmeer” volgt hier het relaas van Saskia.

“Het werd vandaag opnieuw onverwachts weer een heftige dag voor de zwanen en voor mij… De ochtend begon al heel vroeg voor ons. Om 5.55 uur werd ik gebeld door mijn overbuurvrouw dat zij schoten in de weilanden tussen de Schoonouwenseweg (de straat waar ik woon) en de Bovenkerkseweg hoorde. Ik ben er meteen naar mijn overbuurvrouw gereden en hoorde ook vele schoten, maar kon de jagers helaas niet ontdekken. Later belde zij mij weer dat zij schoten op de Koolwijkseweg hoorde, maar toen was ik al inmiddels in Haastrecht en Hekendorp op speurtocht (omdat ik uit deze richting ook steeds schoten hoorde). Jasmijn en Milly deden hun best om de schoten in Stolwijk te lokaliseren, maar zagen helaas geen jagers. Even later vroeg ik een mijnheer op de Beijerseweg of hij schoten had gehoord. Hij herkende mij van tv en zei dat hij een jager in het natuurbeschermingsgebied van het ZHL links van het Beijerse Weegje had zien lopen. Op deze locatie vond ik kort geleden een aangeschoten bebloede dode zwaan in het water.

Terwijl ik vanuit mijn auto – naast de villa op Beijerseweg 46 waar ik twee jagersauto’s zag staan – in de weilanden aan het turen was, zag ik dat een wagen voor mij stopte en dat iemand mij vanuit zijn auto aan het filmen was. Ik zag een aan mij onbekende jager met een jachthond in de wagen zitten. Even later zag ik in de weilanden rechts van de villa op de Beijerseweg 46 twee jagers op mij af lopen. Een van deze jagers had ik al eerder gezien; het was de jager die ik eerder met geschoten ganzen had gezien. Ik stapte uit mijn auto en filmde de jagers, die op mij af liepen. Ze begroetten mij met “Saskia” en waren aardig. De jager die mij vanuit zijn wagen gefilmd had, kwam er ook bij staan. Ze vertelden dat ze niet op zwanen schoten. Jager Valk (uit Ter Apel!) vertelde dat hij vroeger jarenlang op zwanen had geschoten samen met BOA Martin Verheij. Hij zei dat hij nu niet meer op zwanen schoot. Hij zei dat ze een ontheffing hadden om zwanen te doden, maar dat ze dat nog niet gedaan hadden. Hij vertelde dat in de regio Stolwijk 300 (!!!) jagers een afschot ontheffing bij de provincie hadden aangevraagd en hadden verkregen om zwanen te schieten! Hij zei : “Heb je nou je zin? Vroeger waren er maar 4 zwanendrifters (Piet, Bep, Jan en Co Oostveen) en nu heb je 300 zwanenjagers, die alle zwanen kapot knallen.”

Omdat we op een gegeven moment geen schoten meer hoorden, zijn Milly en ik ieder nog zwanennesten gaan controleren. Ik zocht een van mijn lievelingsbroedparen op dat haar nest op een eilandje achter het huis op de Benedenheulseweg 62 had, waarmee ik afgelopen jaren heel veel heb meegemaakt en die de bodem vormen van de tenlastelegging in de strafzaak tegen de zwanendrifters Oostveen. Ik legde in 2014 en in 2015 gedurende een jaar een nauwgezet strafdossier omtrent dit wilde broedpaar aan, waarmee Bep Oostveen keer op keer ernstige strafbare feiten pleegde.

Ik trof het broedpaar met 9 mini-babyzwaantjes in de sloot tegenover de Benedenheulseweg 62 (links van Benedenheulseweg 33) aan; ik was helemaal blij! Een van de weinige broedparen die de afschot hebben overleefd (hun jongen v vorig jaar niet, die zijn geschoten) en waarvan het nest niet werd vernield omdat het nest op prive erf was). Het ouderpaar had 2 witte babyzwaantjes en 7 grijze babyzwaantjes. Ik ging in de berm van de weg zitten en filmde heel aandachtig mijn lieve schatjes. Ik maakte vertederende beelden van een babyzwaantje dat bovenop de rug van moeder kroop en op haar rug in slaap dommelde. Omdat er een hele gure koude wind stond, besloten mama- en papazwaan uit de sloot het weiland op te lopen. De kleintjes liepen achter hen aan. De ukkepukkies gingen onder moedersvleugels zitten, omdat ze het koud hadden. Ik was superaandachtig het schattige tafereel aan het filmen, totdat de zwanenfamilie (liggend in het gras) en ik bruusk verstoord werden. Ineens zag ik aan de kop van moederzwaan dat zij geheel in paniek was en angstig naar achteren keek. Ik zag dat moeder- en vaderzwaan in paniek weg vluchten, terwijl hun ukkiepukkies hard piepten van angst en over hun zwemvliesjes struikelden…Tot mijn verbijstering zag ik een (aan mij onbekende) vent met een spade van 2 meter op de zwanenfamilie afkomen die in hun richting sloeg! Hij schreeuwde naar mij dat ik “ze maar naar Schoonouwen (de weg waar ik woon) moest meenemen en dat hij ze hier niet wilde hebben!” Hij schreeuwde “Dom Wijf!” naar mij. Vervolgens liep hij terug richting zijn huis (nr 33), draaide zich om en maakte met de spade (alsof het een geweer was) een schietbeweging naar mij! Ik was flabbergasted! Ik heb alles gefilmd; een nieuwe kijkcijferhit in de dop. Navraag leerde dat deze vent een oud-boer is. Hij heet Frans van de Hoek.

http://www.airpix4you.com/browse/photo/27130/008_2008_532-benedenheulseweg_33_2821_stolwijk_the_netherlands.html?cat=-1

http://bedrijven24.com/hoek-f-vd-benedenheulseweg-stolwijk

Ik vervolgde mijn zwanennest-controle en wilde naar het nest van een jong (nieuw) broedpaar op het prive erf van de bejaarde mevrouw Van den Broek op de Benedenkerkseweg 35a in Stolwijk gaan kijken. Dit nest ligt op een talud in een sloot, waarnaast een weiland ligt dat allemaal prive eigendom van haar is. Op weg daar naar toe zag ik het verdrietige broedpaar in de sloot, zonder jongen! Ik had ze enkele dagen geleden nog op het nest gezien; de eieren hadden afgelopen week al uitgekomen moeten zijn! Ik parkeerde mijn wagen in een parkeerplaats naast het huis op de Schenkel 2 in Berkenwoude. Het echtpaar dat daar woont was niet thuis en ik liep eerst hun tuin in om het nest te bekijken (daarvoor heb ik toestemming). Ik zag dat bij het nest grote takken lagen en dat de eieren – nota bene op het punt van uitkomen !!! – illegaal op haar prive erf geprikt waren! Ik filmde alles. Ik liep daarna naar mevr. Van den Broek. Zij vertelde dat het zwanenpaar enkele dagen van het nest af was en dat zij niemand bij het nest had gezien. Ik filmde vanaf haar weiland het zwanennest. Vanaf die locatie had SGP-boer Van der Ham (Benedenheulseweg 35) vanuit zijn boerderij zicht op mij, die mij kort geleden onverwachts uitschold toen ik een ander nest aan het filmen was (ik had hem tevoren nog nooit ontmoet). Hij zei toen dat zijn (16 jarige) dochter een ontheffing had aangevraagd om alle zwaneneieren te prikken. Kort daarna was het nest waar hij mij uitschold (in het weiland links van Benedenheulseweg 64) vernield. En nu waren bij dit nest – nota bene op prive terrein van mevr. Van den Broek – alle eieren op punt van uitkomen geprikt, waarvan ik hem en/of zijn dochter verdenk. Het prikken v eieren die op het punt staan om uit te komen is keiharde moord en vreselijk wreed. Ik legde alle feiten op camera vast en liep daarna terug naar mijn auto

Toen ik met mijn hand het handvat van de autodeur beet pakte en die open wilde doen, schrok ik. Ik greep met mijn hand in een zwart stinkende klevende troep, dat op teer of motoroliesmeer leek. Mijn hele hand zat onder de zwarte stinkende kleverige troep. Ik zag tot mijn verbijstering dat het gehele handvat van mijn auto aan de bestuurderszijde met zwarte motoroliesmeer was besmeurd! Ik schrok zo dat ik mijn bril uit mijn hand liet vallen, waarop ik in een angstig moment mijn bril ook nog kapot trapte…Ik liep om mijn auto heen en zag dat het handvat aan de meerijders-zijde ook met dikke klodders zwarte motorolie-smeer was besmeurd! Kennelijk weer een nieuwe poging om mij te intimideren en mij rot te laten schrikken! Ik legde alle feiten op camera vast. Ik keek welk huis het dichtste bij mijn auto stond. Ik zag pal tegenover mijn auto een boerderij (Schenkel 1), waarvan ik mij herinnerde dat een naburige boer mij verteld had dat deze boer dikke vrienden met de zwanendrifters Oostveen was. Ik belde bij de boerderij aan. Helaas waren inmiddels alle batterijen van mijn camera op, zodat ik niet meer kon filmen.

Toen ik aan belde, zag ik een onverzorgde oude dikke vrouw met vet piekhaar die zo uit Flodder kon zijn weg gelopen. Ze liep naar de deur en deed meteen het gordijntje voor de deur dicht. Ze riep: “Ik kan jou wel, ik kan jou wel!” Daarmee bedoelde ze kennelijk dat zij mij kende. Ze riep dat ik haar niet mocht filmen. Ik zei dat ik haar niet aan het filmen was en dat ik dat ook niet kon gaan doen omdat mijn handen vies waren. Toen riep ze (door de gesloten deur) iets heel opmerkelijks: “Dan smeer je het maar aan het gras af, dan smeer je het maar aan het gras af, dat doen wij boeren ook als we vieze handen hebben!” Ze liep weg en hield de deur gesloten. Ze wist kennelijk dat mijn handen met iets vies waren geworden, dat aan het gras afgesmeerd moest worden! Ik belde daarna bij enkele andere buren aan, die mij voor hun huis zagen staan maar niet open wilden doen. Uiteindelijk belde ik bij een huis van Joke Buvelot aan, die mij eerder wel eens heeft gebeld als ze jagers zag. Ze vertelde dat de boer en boerin op Schenkel 1 Wim en Nel Voskuil (de boerenvrienden van de zwanendrifters Oostveen) heten en dat zij dikke jagersvrienden waren. Ze vertelde dat jagers op hun erf altijd hun wagen parkeren en dat op hun gronden intensief gejaagd wordt. Ze zei dat ze hen er voor aan zag om de motorolie-smeer op de handvaten van mijn auto te smeren. Ik verdenk deze figuren dat zij mijn auto besmeurd hebben en kennelijk genoegen erin schepten mij te intimideren. Bij dezen: Schenkel 1 in Berkenwoude: een nieuw adres om vanaf heden te observeren, want kennelijk is dit een bekende locatie waar jagers hun wagen parkeren en jagen.

Ik belde de politie, die na circa 30 minuten met twee motor agenten ter plaatse kwam. De agenten bekeken de handvaten. Een agent maakte foto’s. Omdat ze er toch waren, heb ik hen ook de geprikte eieren op het erf van mevrouw Van den Broek laten zien. Ik vroeg of ze vingerafdrukken van het rechter handvat konden nemen, omdat ik dat handvat zelden gebruik en er mogelijk vingerafdrukken van de dader op zaten. Ze zeiden dat zij daartoe niet bevoegd waren en dat het onwaarschijnlijk was dat daarvan vingerafdrukken konden worden genomen, omdat het oppervlak vuil was. Ze zeiden dat ik aangifte van het besmeuren moest doen.

Omdat ik maar 3 uur geslapen had en op 1 dag weer 2 nieuwe nare intimidaties en opnieuw veel zwanenleed had meegemaakt, werd het mij eventjes teveel. De politie mompelde iets dat ik het zelf over mij af riep, omdat ik dingen deed die mensen hier niet konden waarderen. Toen bedacht ik mij dat ik dit maar als een “beloning” moest zien. Kennelijk zien dit soort trieste figuren mij als een dusdanige bedreiging voor hun walgelijke dierenmishandelingspraktijken, dat zij menen mij steeds te moeten intimideren, belagen, bedreigen, uit te schelden, klem te rijden en al wat nog gaat komen…

Vaderzwaan probeerde een paar keer de weg over te steken, maar steeds reden auto’s heen en weer en ging hij weer terug in de sloot. IK ben erg bang dat de ouderzwanen en/of hun jonkies (expres!) worden aangereden als ze de weg willen oversteken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.