Nieuwe burgemeester CAZEMIER VALT DOOR AFFAIRES MET DE NEUS IN DE BOTER IN DE KRIMPENERWAARD’

1458291135--file--A caziekrimp college krimpenerwaard vp 1 perfOp de website van Twenteactueel.nl staat het volgende bericht. EXCLUSIEF door René Leget LEKKERKERK/TWENTE – Mr. R.S. Cazemier, gemeente Dinkelland,  (wordt direct na zijn aantreden als burgemeester van de Krimpenerwaard danig op de proef gesteld door een aantal hoogoplopende affaires in deze nog jonge gemeente in het Groene Hart van Zuid-Holland. De gemoederen in de fusiegemeente zijn namelijk behoorlijk verhit over:@ een ambtenaar die een dierenarts die actie voert tegen de jacht op knobbelzwanen ernstig heeft bedreigd; Zie ook onderstaande beelden die op You Tube staan: @ het omstreden besluit van zijn voorganger Bruinsma om het sluitingstijdstip van horeca- en uitgaansgelegenheden van nu nog 05.00 uur te vervroegen tot 02.00 uur. Durft Cazemier, die op 29 maart afscheid neemt als burgemeester van Dinkelland en op 4 april officieel aantreedt in de Krimpenerwaard, het aan om (impopulaire) maatregelen te treffen? Deze vraag houdt gemoederen in de Krimpenerwaard momenteel bezig. Hij zal een oordeel moet vellen over de resultaten van een nog lopend onderzoek naar de misdragingen van een gemeente-ambtenaar die dierenarts Saskia van Rooy, die strijd tegen het uitmoorden van zwanen, ernstig heeft bedreigd. Cazemier kan zich er niet vanaf maken door te stellen dat de kwestie vóór zijn aantreden speelde, omdat het onderzoeksrapport bij hem op het bordje terecht zal komen. Genoemde ambtenaar heeft de gemeente Krimpenerwaard ernstig in verlegenheid gebracht door zich compleet te misdragen ten opzichte van de dierenarts die beelden van de bedreigingen op facebook en twitter heeft gezet. Daarop is te zien dat de desbetreffende ambtenaar die op de plaatselijke begraafplaats werkt zich ernstig misdraagt door de dierenarts in woord en gedrag ernstig te bedreigen.Hoewel de dierenarts niet wil dat de ambtenaar op staande voet wordt ontslagen is zijn positie inmiddels wel onhoudbaar geworden. Cazemier’s voorganger Bruinsma heeft tot op heden geweigerd om excuses aan te bieden voor het wangedrag van de gemeente-ambtenaar.

De roep om excuus en ontslag van de ambtenaar zal oplaaien zodra Cazemier officieel de ambtsketen omgehangen heeft gekregen.

Ook krijgt Cazemier te maken met een erfenis die zijn voorganger heeft achtergelaten. Hij heeft op de valreep nog even bepaald dat de sluitingstijdstip voor horeca- en uitgaansgelegenheden in de Krimpenerwaard wordt vervroegd van 5.00 uur tot 2.00 uur. De nieuwe in de APV opgenomen regeling komt er op neer dat niemand na 01.00 uur er meer in komt en dat de zaak een uur later dicht moet zijn.

Raadslid  Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard bevestigt dat er geen politiek en maatschappelijk draagvlak is voor de maatregel die Bruinsma kort voor zijn vertrek heeft doorgedrukt. ,,Hij had deze kwestie moeten laten rusten en over moeten laten aan Cazemier. Nu wordt hij met een vervelende erfenis opgezadeld.”

Kortom, Cazemier kan volop aan de bak in Krimpenerwaard. Alleen op de winkel passen zit er niet in, daarvoor zijn affaires en de problemen in de Krimpenerwaard te groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.