Excuses van de bedreigende ambtenaar en nu nog excuses van de burgemeester!

Cdq6rbXW0AEyo_w[2]
Burgemeester Bruinsma op zijn best!
Vanmiddag belde de klachtencoördinator van de gemeente Krimpenerwaard en vroeg of Saskia een klacht tegen de bedreigende gemeenteambtenaar wilde indienen. Zij heeft haar verteld dat  zijn bedreigingen strafbaar zijn en dus in het strafrecht thuis horen. Zij heeft gezegd dat zij niet uit is op een mogelijk ontslag van deze ambtenaar, omdat een ontslag voor een ieder ingrijpend is. Zij heeft gezegd dat zij afgelopen maanden al door vele mensen (waaronder een voormalig steunfractielid van de VVD en deze gemeenteambtenaar) op straat lukraak wordt uitgescholden en/of bedreigd, waardoor zij zich niet veilig voelt. En dat nog los van de zware mishandelingen en bedreigingen op de openbare weg door de zwanendrifters. Dit is dus een voor haar een onaanvaardbare situatie, die verergerd wordt door een continue stroom van onware negatieve uitlatingen van de burgemeester over haar waarmee hij een hetze tegen haar creëert.Zij heeft gezegd dat zij van burgemeester Bruinsma verwacht dat hij publiekelijk afstand neemt van het ontoelaatbaar gedrag van zijn ambtenaar, hetgeen  middels het bijgesloten  persbericht nu is gedaan. Zij heeft verteld dat Hart van Nederland gisteren een TV interview met haar over de bedreigende ambtenaar wilde hebben. Zij heeft Hart van Nederland verteld dat zij niet uit was op het ontslag van de ambtenaar en dat zij wilde dat de burgemeester van een dergelijk gedrag publiekelijk afstand zou nemen. Zij heeft gezegd dat zij liever zendtijd voor de zwanenjacht zelf wilde hebben dan zendtijd voor de bedreigende ambtenaar, zodat uiteindelijk besloten is gisteren  het onderwerp van de bedreigende ambtenaar niet op tv te tonen. Daarmee heeft zij burgemeester Bruinsma, de raad en zijn ambtenaar dus een landelijke blamage bespaard. 

Zij heeft gezegd dat zij daarnaast van de burgemeester verlangt dat hij publiekelijk zijn apert onware uitlatingen over haar vermeend gedrag (d.w.z. dat zij in de ochtenden bij de huizen v d jagers zou posten, hen daar zou opwachten en hen vanuit daar zou volgen) rectificeert, waarmee hij ten onrechte haar goede naam een eer schendt.

Daarnaast verwacht zij van Bruinsma dat hij zijn feitelijk onjuiste uitlatingen dat door een verbod op het zwanendriften de zwanenpopulatie in de gemeente zou zijn toegenomen dat de zwanenjacht zou rechtvaardigen rectificeert. Onderzoek van de Wageningen Universiteit van vandaag toont nl. aan dat t.g.v. het driftverbod de zwanenpopulatie niet is toegenomen. Bovendien toont het onderzoek aan dat zwanenjacht een averechts effect op de zwanenpopulatie heeft en dat – in plaats van afschot – eieren beter bewerkt kunnen worden (op 1 ei na).

In de commissievergadering van gisteren hebben zowel de SGP als de burgemeester wederom in strijd met de feiten opgeroepen de toenemende populatie knobbelzwanen af te schieten. Bovendien heeft de burgemeester in de welzijnsnota laten opnemen dat hij een inspanning heeft geleverd om het onderwerp zwanendriften op de agenda te krijgen bij de politie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en minister. Pro Krimpenerwaard stelt vast dat de burgemeester op geen enkele manier een zinvolle bijdrage heeft geleverd. In plaats daarvan heeft hij Saskia valselijk beschuldigd van het stalken van de jagers. Bovendien vond hij het overleg met criminele dierenmishandelaren belangrijker dan een gesprek met Saskia en de fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard.

MEMO VOOR Gemeenteraad

DATUM 16 maart 2016
ONDERWERP Filmpje op social media

Beste raadsleden,
Op social media is veel aandacht voor de beelden van het contact tussen mevrouw Van Rooy en een medewerker van de gemeente Krimpenerwaard. We kunnen ons voorstellen dat de situatie bij u vragen oproept.
Wij betreuren het dat het betreffende voorval heeft plaatsgevonden. De kwestie heeft nadrukkelijk onze aandacht.
Wij hebben contact gezocht met mevrouw Van Rooy. Zij heeft haar toelichting gegeven waarom zij het filmpje online heeft gezet en aangegeven vooralsnog geen klacht in te dienen. Desondanks onderzoeken wij het voorval. We wachten de uitkomst hiervan af.
De betreffende medewerker is zeer geschrokken van de berichtgeving en betreurt het voorval. Hij was zich onvoldoende bewust van het feit dat hij als ambtenaar te allen tijde een voorbeeldfunctie vervult en biedt zijn excuses aan voor zijn gedrag.
Met vriendelijke groet,
De gemeentesecretaris/ algemeen directeur    –  de burgemeester,
mw. mr. M. Plantinga                                                mr. T.P.J. Bruinsma

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.