Dierenarts Saskia Van Rooy gaat aangifte van smaad en laster tegen burgemeester Bruinsma doen

th_8b01c82b528000fdf7c8c8452ae263b2_1418133710tjbruinsma125Het Algemeen Dagblad publiceerde vandaag het artikel “Bruinsma is pro-jagers”. In dit artikel legt burgemeester Bruinsma valse verklaringen over de vermeende “werkwijze” van dierenarts Saskia Van Rooy af, die afgelopen maanden gruwelijke en strafbare martelpraktijken van zwanenjagers nauwgezet op beeld vast legde. Bruinsma betoogt over Saskia’s “werkwijze” dat zij de jagers thuis zou opzoeken, dat zij zou wachten totdat de jagers thuis in hun wagen stappen en dat zij ze dan zou volgen. Deze verklaring is in strijd met de waarheid en kennelijk uit de kokers van de (strafbare) zwanenjagers. Saskia volgde de jagers niet vanaf huis, ze weet van de meeste jagers niet eens waar ze wonen. De jagers dienden zichzelf bij haar woning aan, waar zij afgelopen maanden stelselmatig 5 meter achter, naast en voor haar huis zwanen dood martelden en (af)schoten. Ze filmde de martelpraktijken vanuit haar eigen tuin, vanaf privé terrein van bevriende overburen, vanaf de openbare weg en vanaf openbaar terrein (publieke wandelpaden e.d.)

Saskia volgt reeds jarenlang op vele locaties in de wijde omgeving zwanen-broedparen en hun jongen die zij op camera vast legt. Zij post daar waar zich zwanen bevinden. De jagers vertonen zich daar dan zelf om vervolgens deze zwanen op gruwelijke wijze voor haar ogen af te slachten. Verder gaat Saskia op de geluiden van schoten af en filmt vanaf de openbare weg of vanaf openbaar terrein de strafbare handelingen die de betrokken jagers met de zwanen verrichten, waartoe zij genoodzaakt is omdat er reeds maandenlang geen enkele controle door de provincie of de politie in het veld is. Ook wordt zij door oplettende inwoners gebeld als zij de jagers zwanen zien afslachten, waarna Saskia de martelpraktijken vanaf de openbare weg filmt.

De burgemeester liet kennelijk feitenonderzoek naar de onware aantijgingen van de (strafbare) jagers achterwege, hetgeen Pro Krimpenerwaard schandalig vindt. Op grond van deze onware niet nader onderzochte uitlatingen meende de burgemeester publiekelijk valse aantijgingen over Saskia in het Algemeen Dagblad te moeten doen, waarbij hij opzettelijk haar eer en goede naam aanrandde met het kennelijke doel daaraan ruchtbaarheid te geven. ProKrimpenerwaard vindt het onacceptabel dat de burgemeester Saskia publiekelijk valselijk beschuldigt, feitenonderzoek achterwege laat en blind vaart op valse uitlatingen van jagers waarvan inmiddels vast staat dat zij zich schuldig maakten aan strafbare feiten. Dit terwijl Saskia belangeloos, op eigen kosten en met gevaar voor eigen leven het werk van de toezichthouders (provincie en politie) doet die al maanden verzaken in het veld de jagers te controleren. De burgemeester zou Saskia dankbaar moeten zijn dat zij de gruwelijke en strafbare martelpraktijken van de betrokken zwanenjagers op beeld nauwgezet vast legt en die aan de kaak stelt, die zonder haar toedoen nooit aan het licht zouden zijn gekomen.

Saskia heeft navraag bij journalist Hans-Paul Andriessen van het AD gedaan, die aan haar bevestigde dat de burgemeester deze lasterlijke uitspraken daadwerkelijk over haar gedaan heeft. Saskia heeft ons inmiddels laten weten aangifte van smaad en laster tegen de burgemeester te gaan doen. Bijgesloten het bewuste artikel in het Algemeen dagblad van 9 maart 2016.

12814493_976501335720305_6891329084895639440_n-AD 09032016

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.