Pro Krimpenerwaard wil einde aan de moord-en wapen privileges van zwanendrifters

De provincies Zuid Holland en Utrecht strooien met afschot ontheffingen voor knobbelzwanen en andere beschermde diersoorten alsof het pepernoten zijn, waaraan volgens Pro Krimpenerwaard zo spoedig mogelijk een einde dient te komen! Als beloning voor het jarenlang stelselmatig mishandelen en illegaal verhandelen van duizenden wilde knobbelzwanen kregen de zwanendrifters maanden geleden nota bene een afschot ontheffing voor knobbelzwanen van beide provincies. De provincie ZH liet de Faunabeheereenheid Zuid Holland in 2015 de afschotontheffing knobbelzwanen ongemoeid op naam van de zwanendrifters/jagers Bep (en diens broers Jan en Co) en Astrid Oostveen doorschrijven, op grond van welke juridisch ondeugdelijke ontheffing zij inmiddels al een groot aantal knobbelzwanen gedood en verhandeld hebben. Pro Krimpenerwaard vindt het ongehoord dat deze afschotontheffingen aan de zwanendrifters zijn verleend, terwijl Bep, Jan en Co Oostveen nota bene door het Openbaar Ministerie vervolgd worden voor een veelheid aan ernstige strafbare feiten inzake illegale toe-eigening, mishandeling en illegaal verhandelen van wilde knobbelzwanen! En dit terwijl de zwanendrifters/jagers Astrid en Anne Oostveen door het OM vervolgd worden voor mishandeling van dierenarts Saskia Van Rooy en tevens verdachten zijn van bedreiging en belaging van laatstgenoemde. En dit terwijl Bep Oostveen verdachte is van mishandeling, bedreiging en belaging van Saskia Van Rooy. Bep Oostveen heeft bovendien een waslijst van mishandelingen van derden op zijn naam staan blijkens een politie overzicht. 

Daarnaast verleende de provincie ZH aan mishandelaar Bep Oostveen nota bene als “bonus” ook nog in december 2015 een afschotontheffing voor vossen, die hij sindsdien – zonder enige controle van provincie of politie – doodt. Groen Links in Alphen aan de Rijn maakt zich hierover terecht ernstige zorgen! Ook de Faunabeheereenheid Utrecht schreef aan alle zwanendrifters Oostveen (waaronder Bep, Astrid) een afschot ontheffing knobbelzwanen op hun naam door, waartegen de provincie Utrecht evenmin optrad. Volgens recente berichten van de RUD Utrecht (handhavingsdienst van de provincie Utrecht) hebben Bep en Astrid Oostveen inmiddels al een groot aantal zwanen gedood (en verhandeld!), waarop geen enkele controle door de RUD was/is. Een getuige zag en filmde onlangs dat Bep en Astrid Oostveen 3 zwanen schoten uit een groep van 8 zwanen, hetgeen verboden is. Volgens de voorwaarden van de afschot ontheffing van de provincie Utrecht mag namelijk uitsluitend afschot uit een groep van 15 of meer knobbelzwanen plaats vinden. Bovendien brak Astrid Oostveen de nekwervels van een van de levende aangeschoten zwanen bij volle bewustzijn, hetgeen evenzo verboden is.

Verder zouden ook zwanendrifters/jagers Sjoerd Van der Stok en Herman Van Elten afschot ontheffingen knobbelzwanen van de provincies verkregen hebben, waarmee zij al maanden knobbelzwanen ongemoeid kunnen doden en verhandelen.

De korpschef Den Haag trok tot op heden ten onrechte van geen van de zwanendrifters /jagers de wapens  en jachtvergunningen in, terwijl zij allen vervolgd worden voor een waslijst aan strafbare feiten en een gevaar voor de samenleving vormen. Normaal gesproken trekt de korpschef al een jachtvergunning van een jager bij verdenking van een licht vergrijp (zoals met een slok achter het stuur zitten) in, maar voor de zwanendrifters gelden kennelijk andere waarden en normen! Pro Krimpenerwaard wil dan ook dat de korpschef de jachtvergunningen van de zwanendrifters alsnog onmiddellijk intrekt.

Knobbelzwanen, vossen en andere diersoorten sterven ten behoeve van het eigen financieel gewin van deze notoire wetsovertreders en gevaarlijke (dieren)mishandelaren al maandenlang ongemoeid een gruwelijke dood. Pro Krimpenerwaard wil dat de moord-en wapenprivileges van de zwanendrifters stoppen en roept de korpschef Den Haag en Gedeputeerde Staten van de provincies ZH en Utrecht hierbij op om hieraan onmiddellijk een einde te maken!

Ben je het met Pro Krimpenerwaard eens, laat dan je stem aan de korpschef Den Haag en aan de Gedeputeerde Staten van de provincies horen en deel ons bericht zoveel mogelijk op social media!

Pro Krimpenerwaard accepteert deze gang van zaken niet en zal de provincie Zuid-Holland verzoeken per omgaande passende maatregelen te nemen tegen de achtergrond van deze brandbrief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.