Een bijdrage voor nader politieonderzoek over de jacht!

Cb-GYU8WIAABlZBNu heeft het zin om met deze informatie naar buiten te komen, omdat politieonderzoek is toegezegd naar de jachtmisstanden en de gebrekkige controle. Een handhaver vertelde op 7 december 2015 aan Saskia van Rooy, dierenarts en klokkenluidster, dat hij voorheen jarenlang op de jacht toezicht hield, maar van deze taak was afgehaald. Hij vertelde in een paar uur tijd zo vreselijk veel misstanden inzake de jacht die hijzelf had waargenomen, dat haar hoofd er nog van duizelt. Hij vertelde bijv. dat er amper tot geen controle op de jacht was en dat het werkelijk aantal afgeschoten dieren op geen enkele wijze te controleren is. ¬†Jachthouders behoren aantallen afgeschoten dieren in een digitaal systeem (“DORA”) v d Faunabeheereenheid ZH door te geven, maar hierop is controle volgens hem onmogelijk. Er is immers niemand die controleert of de jachthouder bijv. 10 zwanen heeft afgeschoten (die hij in het systeem noteert) in plaats van de 100 die hij daadwerkelijk heeft geschoten. Zij hoorde vanmiddag maar een tipje van de sluier van de jagersbende van ——(naam bij ons bekend) , hetgeen een ongelofelijke berg aan misstanden bij elkaar is.¬†

Hij vertelde dat de politie toezichthouder op de Jachtwet was! Hij vertelde dat hij wijkagent —-(naam bij ons bekend) sinds kort enkele malen in het veld bijscholing op het gebied van jachtrecht had gegeven, maar dat deze persoon er nog veel te weinig van af wist en eigenlijk ook geen tijd heeft om – naast zijn andere werkzaamheden – ook nog toezicht te houden op de jacht. Verder was er enkel 1 toezichthouder van de provincie, BOA — (naam bij ons bekend), die toezicht op de jacht hield. Hij vertelde dat er bij de politie – precies zoals ik aan de burgemeester schreef – niet de benodigde kennis en ervaring m.b.t. de jachtwetgeving en ontheffingen was en dat de mensen met ervaring en kennis (zoals hij en —-(naam bij ons bekend)) niet meer in het veld daarop controleren. Hij vertelde dat het de taak van de politie was om haar agenten op het gebied van de Jachtwet en ontheffingen op te leiden en daarop actief te gaan controleren. Dus het is kennelijk wel degelijk een belangrijk punt dat bij de burgemeester moet worden aangekaart. Pro Krimpenerwaard heeft ook dit punt als onderdeel van de vele vragen bij de burgemeester aangekaart en de beantwoording vindt in de raadsvergadering van 1maaart plaats.

De Boa vertelde werkelijk vreselijke zaken over zwanendrifters —-(namen bij ons bekend) ook over de overige zwanendrifters. Zeer schokkend.

Politie, tijd voor actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.