Plastic afval

zwerfafval-1Gisteren tijdens een stevige wind vloog het plastic om je oren. Dat kan naar de opvatting van Pro Krimpenerwaard nooit de bedoeling zijn van het inzamelen van plastic. Met deze aanpak moet de duurzaamheid worden bevorderd door het afval te recyclen. Geen vervuiling van de omgeving  door de toename van het zwerfafval.  De diverse haken om het verzamelde plastic aan op te hangen gaf onvoldoende soelaas met zo’n wind.  De verwachting is dat stormen eerder zullen toenemen en dat  het op gebruikelijke wijze aanbieden van de plasticzakken geen stand  zal houden. Een nadeel is ook, dat katten de zakken kapot maken met als gevolg overal plastic in de straat/groen. Pro Krimpenerwaard zal het college in de raadscommissie Ruimte van 16 februari  vragen om een andere aanbied-/ophaalmethode te bedenken. Door de verschuiving van de ophaaldag van de woensdag naar de mandag heeft dat als negatief gevolg dat op zondag de straat al wordt vervuild met het buiten zetten van de plasticzakken. Ook dit punt kan dan worden meegenomen. Op handhaving hoeven we helaas niet te rekenen.

2 reacties op “Plastic afval

 1. Waarom geen oranje bak? Scheelt zakken in de schuur. En wilde schoonhovenschoon even aanhalen dat zij zonder dat zij daar vergoeding voor krijgen, maandag in Schoonhoven hebben opgeruimd. Zou mooi zijn als dit initiatief ook gesteund wordt op een of andere wijze.

  • Dag Floortje,

   Bedankt voor je reactie. In de commissie hebben wij deze zaak aan de orde gesteld. Het heeft alle aandacht van de gemeente, maar voorlopig wordt het inzamelen van plastic en ook papier niet aangepast. Intussen hebben wij afspraken gemaakt met Schoonhovenschoon om te kijken of we het nieuwe plan van deze instelling kunnen ondersteunen. Inmiddels is bekend dat het rijk voor deze werkzaamheden € 14.000,– beschikbar stelt. Helaas heeft de gemeente Krimpenerwaard geen aanvraag ingediend. De wethouder heeft toegezegd dit wel te zullen doen.

   Vriendelijke groet
   Ad Struijs/Pro Krimpenerwaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.