AZC-Gouda pas in de tweede helft van 2017-geen satelietmodel Krimpenerwaard

Burgemeester Schoenmaker heeft de gemeenteraad van Gouda laten weten dat het COA meer tijd nodig heeft voor de totstandkoming van AZC. Het wordt nu waarschijnlijk 2e helft 2017.  Het satelietmodel, gekoppeld aan de AZC te Gouda, in de gemeente Krimpenerwaard gaat niet door. Het college concludeert dat er binnen de gemeente Krimpenerwaard geen geschikte locatie is voor het vestigen van een (satelliet) AZC. Als mogelijke locatie was de Fikszo locatie in Lekkerkerk in beeld. Deze locatie is na zorgvuldige studie afgevallen. De investeringen om deze locatie geschikt te maken als AZC waren te hoog voor het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). In de raadsvergadering van 1 maart zullen de onderzoeksresultaten over de opvang van vluchtelingen in gemeente Krimpenerwaard in de raad worden besproken

Ook heeft het bewonersplatform op 3 februari het rapport aangeboden waarin het aangeeft welke 7 strikte voorwaarden volgens de bewoners moeten worden opgenomen  in de bestuursovereenkomst die Gouda gaat sluiten met het COA. Met dit advies wordt zeer serieus omgegaan tijdens de onderhandelingen die wethouder Niezen zal voeren met het COA over een bestuursovereenkomst. De onderhandelingen beginnen binnenkort.

Naar verwachting wordt aan het eind van dit kwartaal een conceptovereenkomst met advies voorgelegd aan de gemeenteraad. Na de ondertekening van het bestuursakkoord kan gestart worden met het vergunningsverleningsproces. Op dit moment is het COA bezig met de definitieve planvorming. Er wordt nu de laatste hand gelegd aan het huisvestingsonderzoek en de resultaten hiervan zullen binnenkort worden gedeeld met de gemeenteraad en het bewonersplatform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.