Niet wegkijken, maar aanpakken!

Op verzoek van de griffie geven politieke partijen hun mening over het politieke jaar 2015. Hierna volgt het jaarverslag van Pro Krimpenerwaard met als doel dat partijen daaruit lering trekken. “Vol enthousiasme is Pro Krimpenerwaard het eerste politieke jaar na de herindeling aan de slag gegaan. Boordevol ideeën en op naar een constructieve samenwerking. Samen in het belang van een duurzame, veilige, zorgzame en bruisende gemeente. De gevraagde inbreng voor het coalitieakkoord stemde hoopvol. Lopende het politieke jaar werd de sfeer minder en zelfs grimmig. Dat werd veroorzaakt door de opstelling van de coalitiepartijen. Hierin is natuurlijk ook sprake van nuance. Het dualisme en de oppositie werden niet serieus genomen. Zo gaven de grootste coalitiepartijen niet thuis bij concrete voorstellen van de oppositie partijen. De oppositie werkte zich een slag in de rondte om met een constructieve kritische benadering het beleid bij te stellen. De coalitie moet hieraan blijkbaar nog wennen. Er werd meer geacteerd op de letter dan op de strekking van een voorstel. In de kamertjes geniep werden tussen coalitie en wethouders zaken gedaan. Interpellaties werden aanvankelijk geblokkeerd. Geen scheiding van kerk en staat, met als opvallende punt de avondklok op zaterdag en de eenzijdig opgelegde zondagsrust.”

“Over de zorgelijke financiële positie van de gemeente werd weinig aandacht besteed. De forse toename van de werkzoekenden en de forse bezuinigingen binnen de zorg zijn nu en in de toekomst serieuze punten van aandacht.  Als positief punt noemen wij onze bijdrage tegen het zwanendriften. Nu bij wet verboden. Het beperken van het aantal besloten vergaderingen (nog te veel) en de aandacht voor integriteit bij het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Pro Krimpenerwaard blijft constructief samenwerken, ondanks de politieke spelletjes. De kiezers kunnen op ons blijven rekenen. Sociaal, zorg, duurzaamheid/milieu en geen lastenverhoging blijven ook voor de komende periode de sleutelwoorden. Wij blijven ons met een positieve grondhouding voor de gemeente inzetten.

Maar alles overstijgend is het vluchtelingenvraagstuk. Dagelijks zien we de grote vluchtelingenstromen en de ellende van die mensen, op weg naar betere oorden. Erbarmelijke omstandigheden. En wat deed de gemeente? Het voorstel van Pro Krimpenerwaard om draagvlak te meten voor hulp aan de vluchtelingen werd weggehoond. Er werd door de partijen een papieren motie voor hulp ingediend om daarna opzichtig in de la op te bergen. Waarom oefenen de christelijke partijen geen druk uit op het college om de vluchtelingen de helpende hand te reiken? De SGP en CU zitten nota bene in de coalitie. Wij moeten niet wegkijken maar aanpakken. Reageer:info@prokrimpenerwaard.nl.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.