Persbericht van het Functioneel Parket en Parket Den Haag over vervolging zwanendrifter

leewiekenHet Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie heeft een storende fout in haar eigen (onderstaande) persbericht gemaakt! Het was NIET de 71-jarige zwanendrifter Piet Oostveen die tegen Saskia van Rooy op 26 augustus 2014 een valse aangifte van stalking had gedaan, maar zijn zoon zwanendrifter en rattenvanger/ambtenaar Bep Oostveen die gisteren door zijn werkgever Stichtse Rijnlanden op non actief is gesteld! Het OM gaat zwanendrifter Piet Oostveen nu strafrechtelijk vervolgen, maar zal zijn gemachtigden Bep, Jan en Ko Oostveen – nu of op een later moment – evenzo strafrechtelijk gaan vervolgen. Er staat nota bene nog een tweede storende fout in het persbericht van het OM! In dit persbericht staat dat de zwanendrifters zwanen mogen slachten, maar dat is al jarenlang verboden! Als er nota bene al twee kapitale fouten in het eigen persbericht van het OM staan, geeft dat eerlijk gezegd niet veel vertrouwen. Inmiddels is op dringend verzoek van Saskia een fout (het slachten van zwanen) hersteld.

Den Haag, 17 juli 2015

Persbericht van het Functioneel Parket en Parket Den Haag over vervolging zwanendrifter

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie gaat een 71-jarige man uit Nieuwerbrug vervolgen voor onder andere het overtreden van de Wet dieren en de Flora- en faunawet. De verdachte is zwanendrifter in het Groene Hart en wordt er van verdacht dat hij zich bij de uitoefening van zijn werkzaamheden niet aan de wettelijke bepalingen heeft gehouden. Het onderzoek is onder meer gestart na meldingen van een 50-jarige vrouw uit Stolwijk.

Verdenking Zwanendrifters houden broedparen in de natuur en mogen over hun nageslacht beschikken door hen bedrijfsmatig te verkopen en te slachten. Wilde zwanen mogen echter niet gevangen worden. De 71-jarige man uit Nieuwerbrug wordt er onder meer van verdacht dat hij wilde zwanen zich toe-eigent. Ook wordt hij er van verdacht dat hij de dieren niet volgens de wettelijk vastgestelde regels behandelt en ze mishandelt. Zo zou hij de dieren zelf met een schaar leewieken en tatoeëren. Dit zijn handelingen die alleen door een dierenarts mogen worden uitgevoerd.  Het leewieken heeft tot doel het wegvliegen van de vogel te voorkomen.

Zodra het onderzoek, dat onder leiding staat van het Functioneel Parket, is afgerond wordt de tenlastelegging tegen de verdachte definitief gemaakt. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak dient.

Bedreigingen en stalking

Naast het strafrechtelijk onderzoek door het Functioneel Parket, heeft ook het OM Den Haag een aantal aangiften in behandeling. Het gaat hier om aangiften van de 71-jarige zwanendrifter tegen de eerder genoemde 50-jarige vrouw uit Stolwijk vanwege stalking. Deze vrouw deed eveneens meerdere keren aangifte tegen de zwanendrifter wegens bedreiging en mishandeling. Het OM Den Haag verwacht op korte termijn alle lopende aangiften te kunnen beoordelen. Hierbij wordt rekening gehouden met het feit dat de 71-jarige man uit Nieuwerbrug strafrechtelijk wordt vervolgd en de vrouw de misstanden aan de kaak wilde stellen.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Nicolette Stoel Persvoorlichter

T 088 699 1302

T 06 5135991

www.twitter.com/OMDenHaag

Arrondissementsparket

Den Haag Prins Clauslaan 60

Postbus 20302 2500 EH Den Haag

www.om.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.