Overheidswerkgever werkte mee aan mishandelen zwanen

vlcsnap-2015-07-12-18h11m12s771_-_kopie_(2)_-_kopieIngegaan wordt op de quote van burgemeester Bruinsma en het bericht van de Stichtse Rijnlanden die bij dit artikel worden gevoegd. Uit deze mededeling van Stichtse Rijnlanden blijkt dat zwanendrifters Bep, Jan en Ko Oostveen al jarenlang MET TOESTEMMING VAN HUN OVERHEIDSWERKGEVER TIJDENS WERKTIJD EN MET DE MIDDELEN VAN DE OVERHEID WILDE ZWANEN VINGEN EN ZWAAR MISHANDELDEN!!!!!!!!!!!!!!! Dit is in lijn met de verhalen van getuigen die afgelopen jaren aan Saskia verklaarden dat zij zwanendrifters Bep, Jan en Ko Oostveen tijdens werktijd wilde zwanen zagen vangen en mishandelen alsook wilde  jonge zwanen illegaal zagen leewieken. Toen Bep Oostveen Saskia op 25 aug 2014 middels een anoniem smsje naar de Graafkade te Berkenwoude lokte om een vermeende stalking in scene te zetten, had hij daar ook net met zijn witte dienstwagen  van het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden een wilde mannetjeszwaan gevangen en daarvan de slagpennen tot bloedens toe uit het vleugelbot getrokken. De jongen van dit wilde ouderpaar waren illegaal door Oostveen geleewiekt en illegaal geringd. Het betrof dus een wilde zwanenfamilie, die door Oostveen illegaal was toegeëigend en waarvan de wilde geringe jongen daarna illegaal verhandeld werden. Het Hoogheemraadschap zou de zonen van Oostveen met onmiddellijke ingang direct moeten ontslaan alsook het eigen bestuur naar huis moeten sturen. Dit bestuur heeft deze illegale activiteiten jarenlang toegestaan! Het waterschap heeft inmiddels telefonisch laten weten hiervoor nooit toestemming te hebben gegeven. Pro Krimpenerwaard blijft van mening dat het o.a. oogluikend toestaan van de zwanenmishandeling tijdens werktijd gelijk staat aan het geven van toestemming.

Zwanendriften-publicatie van de Stichtse Rijnlanden

Gepubliceerd op 14 juli 2015

“Afgelopen zaterdag heeft Eén Vandaag beelden uitgezonden over zwanendriften. Bij dit zwanendriften zijn drie medewerkers van De Stichtse Rijnlanden betrokken die het zwanendriften als nevenactiviteit uitvoeren. Zij zijn werkzaam bij de afdeling Muskusrattenbeheer.

Naar aanleiding van een eerdere uitzending is deze medewerkers te verstaan gegeven dat deze nevenactiviteit niet in werktijd mag plaatsvinden. Evenmin mag materieel dat door de werkgever aan hen ter beschikking is gesteld voor deze nevenactiviteit gebruikt worden. Dat geldt overigens voor iedere nevenactiviteit, ongeacht welke.

Wij willen geen twijfel laten bestaan of er materiaal dan wel werktijd door de betrokken medewerkers is ingezet voor het zwanendriften. Daarom gaat dat nu nader onderzocht worden. De toestemming die de werknemers hebben om zwanendriften als nevenactiviteit uit te voeren is per direct ingetrokken. Dat betekent dat zo lang zij bij het waterschap in dienst zijn zij dat niet met zwanendriftactiviteiten, wanneer dan ook, kunnen combineren. Staatssecretaris Dijksma werkt aan een algeheel verbod op zwanendriften.”

Bonusquote: burgemeester Krimpenerwaard (PvdA) reageert op beelden zwanenmishandeling van EenVandaag: ‘Ik vond de beelden niet zo sterk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.