INWONERS KRIMPENERWAARD WORDEN BETROKKEN BIJ PROFIEL NIEUWE BURGEMEESTER

images
Waarnemend burgemeester Tjerk Bruinsma

Na de gemeentelijke herindeling per 1 januari 2015 is Tjerk Bruinsma benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. In overleg tussen de Commissaris van de Koning en de fractievoorzitters uit de gemeenteraad is besloten de vacature voor de eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard open te stellen. De installatie van de nieuwe burgemeester is voorzien op 6 april 2016. Daar gaat een heel traject aan vooraf. De gemeenteraad heeft inmiddels een vertrouwenscommissie ingesteld die begin volgend jaar de selectiegesprekken met de kandidaat-burgemeesters gaat voeren. De vertrouwenscommissie bestaat uit de negen fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Wethouder Blok is vanuit het college van B&W als adviseur van de commissie benoemd. De vertrouwenscommissie gaat nu als eerste een profiel opstellen: aan welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester voldoen? De gemeenteraad zal dit profiel op 8 september in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning vaststellen. De vertrouwenscommissie heeft besloten om het profiel niet alleen te baseren op eigen inzichten, maar ook te spreken met personen binnen en buiten de gemeente die vanuit hun positie zicht hebben op de opgaven voor de nieuwe burgemeester. Een burgemeester is ook het gezicht van de gemeente richting inwoners en is burgervader/moeder. Daarom worden de inwoners nadrukkelijk betrokken bij het opstellen van het profiel. Tot 13 juli mogen de inwoners hun mening geven via www.burgemeesterkrimpenerwaard.nl 

Win een lunch met de nieuwe burgemeester!

Van 30 juni tot 13 juli kunnen inwoners op www.burgemeesterkrimpenerwaard.nl aan de hand van tien stellingen het profiel mede samenstellen. Er is ook ruimte voor het meegeven van datgene dat de nieuwe burgemeester als eerste zou moeten oppakken. Op basis van socio-demografische gegevens en een wetenschappelijke tekstanalyse maken de onderzoekers hieruit het profiel op, zoals de inwoners van de Krimpenerwaard dat willen. Onder diegenen die de vragenlijst invullen worden 5 lunches met de nieuwe burgemeester verloot.

Geo-targetting

Necker van Naem, het bureau dat het onderzoek uitvoert, zet naast www.burgemeesterkrimpenerwaard.nl ook moderne technieken in om zo veel mogelijk inwoners te bereiken. In samenwerking met www.nu.nl krijgen mensen die zich binnen het grondgebied van de gemeente bevinden middels geo-targetting automatisch een link in beeld met de oproep mee te doen met het interactieve traject. Via de sociale media en internet zal de gemeente ruim aandacht geven aan de mogelijkheid om mee te denken over de nieuwe burgemeester.

Promotieteams op de markt

Naast de moderne communicatiemiddelen gaan ook promotieteams de weekmarkten op. Bezoekers van de markt kunnen ter plekke de stellingen invullen en inleveren in de stembus. De promotieteams zijn op de volgende data en locaties aanwezig:

Dinsdag 30 juni: Berkenwoude (08.30-12.00 uur)

Woensdag 1 juli:

– Schoonhoven (08.00-13.00 uur)

– Lekkerkerk (08.30-15.00 uur), let op locatie is gewijzigd naar parkeerplaats achter gemeentehuis, Burgemeester van der Willigenstraat.

Donderdag 2 juli:

– Bergambacht (08.30-16.00 uur)

– Haastrecht (11.00-17.00 uur)

 

Vrijdag 3 juli:

– Ammerstol (08.30-12.00 uur)

– Krimpen aan de Lek (12.00-18.00 uur)

– Stolwijk (11.00-18.00 uur)

Zaterdag 4 juli:

– Gouderak (08.00-12.00 uur)

– Ouderkerk (08.00-13.00 uur)

Vaste locaties stembussen

Stemformulieren kunnen tussen 30 juni en 13 juli tijdens openingstijden ook opgehaald en ingeleverd worden in de gemeentekantoren in Schoonhoven, Lekkerkerk, Bergambacht en Stolwijk. Omdat het gemeentehuis in Ouderkerk aan den IJssel is gesloten, staat de stembus daar in multifunctionele accommodatie/huisartsenpraktijk De Spil.

De formulieren kunnen ook gratis worden verstuurd naar Gemeente Krimpenerwaard, t.a.v. de raadsgriffie. Antwoordnummer 12006, 2810 VD Stolwijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.