Inzet van otters tegen rivierkreeften

Het raadslid Petra Klomp van Pro Krimpenerwaard heeft op 10 juli 2024 raadsvragen gesteld  over de inzet van otters tegen rivierkreeften. In meerdere gebieden in Nederland is er een experiment gaande met otters die uitgezet zijn in een gebied met rivierkreeften. Otters eten namelijk graag veel rivierkreeften; wel 90 per dag. Graag zien wij dit experiment ook in de Krimpenerwaard. Een aanvullende opmerking, otters graven niet zoals bevers.

Onlangs is een motie in de raad aangenomen om samen met alle partners een lobby-campagne te starten zodat ook Den Haag duidelijk wordt dat massale bestrijding niet nog eens 2 jaar kan wachten.

Het voorstel van Pro Krimpenerwaard zou wel eens de oplossing kunnen zijn om deze bedreiging van de biodiversiteit in de polder aan te pakken. Door de explosie van rivierkreeften wordt al het leven in de boerensloten verwoest. Blijkens ons contact met Zuid-Holands Landschap willen zij serieus kijken naar de mogelijkheid om otters uit te zetten.  De otter hoort namelijk thuis in de Krimpenerwaard.

Zie ook:

Otters de oplossing voor probleem exotische rivierkreeften? | De Zoogdiervereniging
https://www.zoogdiervereniging.nl/actueel/nieuws/otters-de-oplossing-voor-probleem-exotische-rivierkreeften

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.