Nota Dierenwelzijn zonder empathie

In de raadsvergadering is de Nota Dierenwelzijn besproken. Pro Krimpenerwaard heeft 8 wijzigingsvoorstellen ingediend.

Het amendement over het bevorderen van voldoende beschutting in de wei om het vee te beschermen tegen hittestress/brandwonden op toenemende tropische dagen kreeg voldoende steun van de raad en wordt alsnog in de Nota opgenomen.

De overige voorstellen kregen jammer genoeg nog te weinig steun. Die voorstellen gingen over: brandveiligheid stallen; verbieden voor sportvissers van gebruik weerhaak en loodhoudende gewichten; natuur inclusief bouwen; lessen aanbieden via scholen hoe om te gaan met (huis)dieren; bouwplannen toetsen op dierenwelzijn; dieronvriendelijke sporten verbieden; vuurwerkvrije gemeente (12 voor en 19 raadsleden tegen).

Jammer dat de raadsmeerderheid nog niet bereid is om het welzijn van dieren op de eerste plaats te zetten, maar het zaadje is geplant. Pro Krimpenerwaard blijft hierop terugkomen.

Het voorstel, samen ingediend met de VGBK, om gemeentelijke subsidie beschikbaar te stellen voor biodivers zaaigoed voor een kruidenrijk grasland en hierover afspraken te maken met de agrariërs werd door de wethouder overgenomen en wordt dus uitgevoerd.

Daarnaast zijn een aantal voorstellen door Pro Krimpenerwaard aangehouden, omdat de spreektijd van 15 minuten op was. Daardoor was het niet mogelijk om  die voorstellen op een fatsoenlijke manier met de raadsleden te bespreken. Die komen dus een volgende keer terug.

Evenals enkele andere partijen hebben ook wij tegen de voorgestelde Nota Dierenwelzijn gestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.