Pro Krimpenerwaard wil de corruptie bij de politie aanpakken

images
Burgemeester Bruinsma verantwoordelijk voor het dierenleed!

In het radioprogramma op vrijdagmiddag 1 mei van Radio EenVandaag (NPO Radio 1) en de TV-uitzending  EenVandaag  (NPO 1 18.15 uur) de dag daarna, waren schokkende geluiden te horen en beelden te zien over het zwanendriften. De burgemeester twitterde:” Op #EenVandaag schokkende reportage over #Zwanendriften. #Dijksma neemt direct maatregelen, ze trekt de vergunning in van de Zwanendrifters!” en daarna twitterde hij:” Sorry, maar ik had die beelden van de Zwanendrifters niet eerder gezien. Schokkend en dierenmishandeling. twitter.com/paintboy1956/s.” Dit was Pro Krimpenerwaard al geruime tijd bekend en daarom hebben wij op 25 maart in samenwerking met Saskia van Rooy de schriftelijke vragen gesteld. Het verhaal is namelijk breder dan alleen dierenmishandeling en illegale wildvang. Het gaat ook over corrupte ambtenaren bij de betrokken partijen en de lokale politie, waardoor de zwanendrifters ongemoeid verder kunnen gaan. De ambtenaren die hierbij zijn betrokken zijn bekend en ook het bewijsmateriaal.  De reactie van de burgemeester was toen onthutsend. U wilde de vragen niet beantwoorden en verwees naar een breder kader van dierenwelzijn. Er zou nog een nota geschreven worden. Ook kon men de politie bellen. Het is volgens Pro Krimpenerwaard bizar dat u in Alphen gaat vragen wat de feiten in de gemeente Krimpenerwaard zijn.  Alle toezichthouders hebben in bijna alle gevallen niet handhavend opgetreden. Zelfs de klokkenluider werd, ondanks haar aangiften, niet in bescherming genomen; nee in tegendeel! Zij kwam door de zogenaamde handhavers in een levensbedreigende situatie terecht. U was tot het zien van die beelden ook helemaal niet van plan stevig op te treden. Daardoor zou het dierenleed blijven bestaan. Dankzij Saskia van Rooy komt hieraan een einde en niet dankzij de verantwoordelijke gezagsdragers. Beschamend! Pro Krimpenerwaard heeft nieuwe schriftelijke vragen gesteld. Indien die beantwoording wederom stuitend is leggen wij de zaak voor aan de staatssecretaris Dijksma (gaat over dierenwelzijn)  en minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. 

In de uitzending meldt de burgemeester dat uit onderzoek blijkt dat van de 20 meldingen er in 15 gevallen door de politie handelend is opgetreden. Kunt u ons die informatie toe sturen. Wij weten met grote zekerheid dat bijna nooit handelend is opgetreden en dat dit door de verantwoordelijke agenten zelf is toegegeven. O.a. het ontbreken van kennis werd hiervoor opgegeven.

De burgemeester geeft ook overduidelijk aan geen kennis van zaken te hebben Hij heeft het over overlast van zwanen en dat moet toch worden geregeld. Als er al sprake is van overlast is die is ontstaan door het leewieken van de zwanen(bij de mens zou het leewieken gelijk staan aan het afhakken van de hand). De zwanen kunnen geen kant op. Op deze wijze hebben de zwanen een te klein territorium tijdens de broedperiode en dat kan schade veroorzaken aan het grasland. Ook beschamend was de opmerking over een tekort aan handhavers afgezet tegen het brute zwanenleed. Als alle handhavers hun taken naar behoren hadden uitgevoerd was het zwanendriften al jaren geleden verboden! 

Ook over de jachtakte van de betrokken zwanendrifters valt nog veel te zeggen. Wordt het geen tijd hier onderzoek naar ter doen en daarna, bij het overtreden van de regels, de jachtakten in te trekken? Ook hierover is veel informatie bekend; o.a. bij het politiebureau Bergambacht.  

Wij kunnen een heel feitenrelaas van de laatste jaren aan u voorleggen incl. over de betrokken ambtenaren/politieagenten. Voorlopig wachten wij eerst uw reactie af.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.