Jarenlang parkeerprobleem in het centrum van Schoonhoven.

In de raadsvergadering van 2 november 2023 is het onderwerp “Zilver-As Schoonhoven” besproken. Voorgesteld werd om mee te werken aan de ontwikkeling van een aantrekkelijker verblijfsgebied in de Zilver-As. Dat is het gebied van de Veerpoort tot aan het Springerpark. Dan moet(en) o.a. de Haven vrijgemaakt worden van gemotoriseerd verkeer (autoluw) en de parkeerplaatsen op de Stenen Brug en rondom de Haven worden opgeheven. Pro Krimpenerwaard heeft toen via amendement opnieuw voorgesteld om eerst een parkeerbeleidsplan voor het centrum door de raad te laten vaststellen.

Toelichting

De inwoners van de binnenstad Schoonhoven klagen steen en been over de parkeerproblemen. Deze problemen worden met name veroorzaakt door de aanpassing van woningen in appartementen zonder de parkeernorm toe te passen. De veiligheid is ook in gevaar doordat er met grote regelmaat op de hoeken van de vrij smalle straten wordt geparkeerd met gevolgen voor de hulpdiensten, zoals brandweer. Verder zijn daardoor ook de rijrichtingen geblokkeerd. Van handhaving is geen sprake, zeker niet in de weekenden en avonden.

Raadslid Oudshoorn (VVD) stemde tegen dat amendement van Pro Krimpenerwaard.

Wethouder Boere heeft naar aanleiding van het amendement toegezegd om ook, naast het beperkte onderzoek, ook een breder onderzoek voor de binnenstad in te stellen. Desondanks stelt het raadslid Oudshoorn op 18 januari 2024 volstrekt overbodige raadsvragen met nota bene de argumenten van Pro Krimpenerwaard.

Het is niet de eerste keer dat dit raadslid voorstellen van andere partijen kaapt voor eigen gewin.

De raadsvragen van Oudshoorn zijn terecht door het college kortaf beantwoord.

Samenvattend stelt Pro Krimpenerwaard vast dat het parkeerbeleidsplan eindelijk wordt opgepakt, de inwoners van de binnenstad al een brief hierover hebben ontvangen en het nu wachten is op een uitvoeringsplan. Aan Pro Krimpenerwaard zal het niet liggen dat deze parkeerproblemen eindelijk worden omzet in een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.