KRIMPENERWAARD – ‘Een fleuriger openbaar groen, doe je mee?’

Met die vraag worden inwoners van de Krimpenerwaard uitgenodigd voor de tweede ‘Groene Bruisavond’ op woensdag 31 januari in het pand van Welzijn Krimpenerwaard in Schoonhoven. Er is beweging gekomen in het initiatief, dat gaan we bespreken. Er worden flits-presentaties gegeven en een mini cursus geveltuintjes en boomspiegels. Ook is er ruimte om vragen te stellen en hulp te vragen.

Er is inmiddels een Facebook pagina Buurtgroen Krimpenerwaard, en een nieuwsbrief waarvoor men zich kan aanmelden. De initiatiefneemsters: “We willen een platform bieden waar inwoners elkaar vinden als ze de eigen woonomgeving willen verfraaien op het gebied van groen. Of het nou gaat om advies, om inspiratie op te doen, subsidie aan te vragen of om medestanders te vinden. We zijn in overleg met de gemeente over hoe we gezamenlijk de ideeën van de inwoners van de Krimpenerwaard kunnen realiseren. Warme contacten zijn gelegd, zoals op de nieuwjaarsreceptie met wethouder Wisja Pannekoek en leden van het gemeentebestuur, waar de nieuwe burgemeester Hans Beenakker hoopgevend sprak over ”onze’ mentaliteit van aanpakken, vrijwilligers als het cement van de samenleving en zijn belofte om overal te komen kennismaken.’ Dat is goed; wij zijn immers de gemeente! Want het initiatief en onderhoud moet van de bewoners komen; met instemming en medewerking van de gemeente, zodat enerzijds het onderhoud gewaarborgd is en niet geheel onbelangrijk, anderzijds de schoffelploegen eromheen werken. Niet ingewikkeld maar het behoeft wel enige organisatie om het in gebruik nemen van het openbaar groen mogelijk te maken.”

Iedereen in de Krimpenerwaard kan eraan meedoen. Er zijn zoveel stukjes groen, gevels en boomspiegels, laten we ons groen kleurrijk maken.

Groene Bruisavond, woensdag 31 januari, gebouw Welzijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45b in Schoonhoven. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden, info en contact,buurtgroenkrimpenerwaard@gmail.com of tel 06-18257903.

Pro Krimpenerwaard vindt dit een prachtig initiatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.