Hoe gaat het met de voormalige burgemeester Roel Cazemier

Voormalig burgemeester Roel Cazemier

Pro Krimpenerwaard wordt genoemd in het artikel van Henk van Tol, o.a. oud raadslid Kaag en Braasem, dat handelt over de voormalige burgemeester Roel Cazemier. Hierna wordt dit artikel, met als titel “Wegenwachter op Terschelling” afgedrukt..

Wegenwachter op Terschelling

Op 29 december 2023 is Roelf Sikkes (Roel) Hoe vergaat het Cazemier (Oldebroek, 12 april 1959) aangesteld als waarnemend burgemeester van Terschelling. Op twee januari 2024 trad de VVD ’er aan. Hij neemt de voorzittershamer over van Caroline van de Pol. Zij geniet nu verlof tot zij aantreedt op 28 maart 2024 als burgemeester van Castricum. Over de redenen en aanleiding tot haar vertrek viel te lezen in de kroniek “Gedoe op Terschelling”. Hoewel de raad geen recht tot aanbeveling bezit, heeft CdK Arno Brok overlegd met de Terschellinger fractievoorzitters. Zij zijn tevreden met de komst van Cazemier die volgens hen “de boel weer op de rails kan krij- gen”. Zijn de problemen opgelost met het vertrek van mevrouw Van de Pol? “Dat moet de toekomst ons leren”, aldus vice-voorzitter van de raad, Hendrik van der Wielen(CDA) op 29 december in het provinciehuis.

Cazemier heeft vijf burgemeesterschappen achter zich : Ruinerwold (1991-1994), Ameland (1994-2000); Dongeradeel (2000-2008); Dinkelland (2009-2016) en Krimpenerwaard (2016-2022). Een burgemeester met ervaring, waarmee ook commissaris Brok blij is. Cazemier moet Brok uit de problemen helpen waarin deze zichzelf onnodig gebracht heeft, zijn goede bedoelingen ten spijt. Gelijmd bestuur kent geen duur. Gaat het Cazemier lukken? Bij zijn afscheid van Krimpenerwaard in 2022 liet hij optekenen:  Verder lezen  Wegenwachter op Terschelling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.