Afsluiting Veerpoort Schoonhoven is een farce!

Na jarenlange discussie/strijd is de Veerpoort in Schoonhoven op 1 november 2023 definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting gebeurt door middel van klappalen die wegvallen in het wegdek. De gemeenteraad heeft hierover op 4 juli 2023 een besluit genomen.

De afsluiting van de Veerpoort wordt gerealiseerd door het plaatsen van klappalen ter hoogte van Brasserie de Veerpoort. Deze palen zijn eenvoudig in te klappen waardoor nood- en hulpdiensten gemakkelijk kunnen passeren. Op 1 november worden de bestaande verkeersborden verwijderd en vervangen door nieuwe borden die de gewijzigde verkeerssituatie aangeven. Als deze werkzaamheden zijn uitgevoerd, gaat de nieuwe verkeerssituatie officieel in. Voldoende tijd om de maatregelen zorgvuldig voor te bereiden.

Op verzoek van inwoners heeft Pro Krimpenerwaard poolshoogte genomen van de nieuwe situatie. Tot onze schrik is de Veerpoort onvoldoende afgesloten. De Brasserie de Veerpoort kan nog steeds met zijn auto’s door de Veerpoort. Dit lijkt afgesproken werk. Maar je kunt hier geen uitzondering maken. Regels moeten voor een ieder gelden. Waarom de afsluitpalen niet verplaatst naar de Brasserie? De klappalen hadden wel beter uitgevoerd kunnen worden in de stijl van zilver wat op meer plaatsen is Schoonhoven is gebeurd en dat ook past in het plan Zilver-as. Dat plan wordt vanavond door de raad vastgesteld. Verder kan het gemotoriseerde verkeer makkelijk de afsluiting omzeilen. Deze oplossing lijkt nergens naar. Op een opmerking van D66, via de fractie-app, “Hier kunnen ze toch omheen rijden via de parkeerplaats” antwoordt de burgemeester :Eens! Is onderwerp van gesprek en er wordt gezocht naar een oplossing”.

Pro Krimpenerwaard vraagt zich af waarom het college na jaren van discussie niet tot een werkbare oplossing weet te komen. Waarom deze werkzaamheden verrichten terwijl je toe moet geven dat dit niet de oplossing is. Dit is dan een simpel probleem, hoe acteert dit college bij ingewikkelde dossiers?

Pro Krimpenerwaard heeft hierover raadsvragen gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.