Veerpoort in Schoonhoven vanaf 1 november afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Dit beeld is dan verleden tijd en voetgangers en fietsers krijgen vrij baan!

Op woensdag 1 november wordt de Veerpoort in Schoonhoven definitief afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze afsluiting gebeurt door middel van klappalen die wegvallen in het wegdek. De gemeenteraad heeft hierover op 4 juli 2023 een besluit genomen.

Afsluiting met verzonken klappalen
De afsluiting van de Veerpoort wordt gerealiseerd door het plaatsen van klappalen ter hoogte van Brasserie de Veerpoort. Deze palen zijn eenvoudig in te klappen waardoor nood- en hulpdiensten gemakkelijk kunnen passeren. Op 1 november worden de bestaande verkeersborden verwijderd en vervangen door nieuwe borden die de gewijzigde verkeerssituatie aangeven. Als deze werkzaamheden zijn uitgevoerd, gaat de nieuwe verkeerssituatie officieel in.

Autovrij verblijfsgebied
In de huidige situatie is het voor gemotoriseerd verkeer toegestaan om via de Veerpoort naar het centrum van Schoonhoven te rijden. Wethouder Ria Boere: “Door de Veerpoort volledig af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer ontstaat een hoogwaardig en autovrij verblijfsgebied Buiten de Veerpoort.”

Pro Krimpenerwaard heeft hier hard aan getrokken en eindelijk komt na 30 jaar onze inzet ter uitvoering. Goed voor de verkeersveiligheid van voetganger/fietser en voor een autoluwe binnenstad. Eindelijk wordt de overlast van het sluipverkeer aangepakt. Nu kan de Zilver-as als een aantrekkelijk verblijfsgebied doorontwikkeld worden binnen een betaalbaar budget. Daarbij wel, en nu serieus, de omwonenden (dus geen raadsleden/inwoner) hierbij betrekken. Belangenverstrengeling moet worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.